Hirmagazin.eu
Főoldal » A Deutsche Bank közgazdászai szerint meg kellene adóztatni az otthonról dolgozókat
Gazdaság

A Deutsche Bank közgazdászai szerint meg kellene adóztatni az otthonról dolgozókat

Az otthonról végzett munka megadóztatását javasolják a Deutsche Bank közgazdászai a veszélyeztetett munkahelyek védelmében.

Javaslatuk szerint az otthonról dolgozók jövedelmének 5 százalékát kitevő adóból támogathatnák azokat a munkahelyeket, amiket nem lehet otthoni munkavégzéssel kiváltani. Számításaik szerint csak az USA-ban 48 milliárd dollár folyhatna be az adóból.

Indoklásuk szerint javaslatuk fair, mivel akik otthonról dolgoznak, pénzt spórolnak meg, és kevesebbel járulnak hozzá a közöshöz azoknál, akik munkába járnak: nem fizetnek a tömegközlekedésért, nem esznek éttermekben a munkahelyük közelében, közben kihasználatlanul állnak a drága irodaépületek. “Az otthoni munkavégzés közvetlen megtakarítást jelent az útiköltségen, az étkezési költségeken, a ruházkodásban és takarításban” – írták, hozzátéve, hogy “az öt százalékos adóval nem járnak rosszabbul, mintha bejárnának az irodába”.

A bank számításai szerint Nagy-Britanniának évi 6,9 milliárd font bevétele lehetne az otthoni munkavégzés megadóztatásából, amiből évi kétezer fonttal lehetne támogatni az alacsony keresetű, vagy munkahelyük megszűnésével fenyegetett dolgozókat.

“Évek óta szükség volna már a távmunka megadóztatására, a covid ezt csak még nyilvánvalóbbá tette”

– írta a Deutsche Bank egyik stratégája, Luke Templeman.

Szerinte “szimplán arról van szó, hogy a gazdaságunk nem áll készen rá, hogy megbirkózzon azokkal, akik kiiratkoznak a szemtől-szembe kapcsolatokból” – mondta.

Mint írták, a világjárvány kedvezett azoknak, akik otthonról is tudnak dolgozni, miközben veszélyezteti azok megélhetését és életét, akik nem.

Javaslatuk szerint az adó nem vonatkozna azokra, akiket közegészségügyi okokból szólítottak otthonmaradásra, sem az önfoglalkoztatottakra és az alacsony jövedelműekre.

Forrás: BBC nyomán Soros-blog

Hasonló hírek

Kreatívak vagyunk a csábításban

Edit

Varga Mihály: egy kisebb adócsomag még ősszel is várható

Géza

A Kincsem Parkban épül fel a budapesti rögbistadion

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!