Hirmagazin.eu
Főoldal » A Deutsche Bank 35 ezer alkalmazottat bocsát el
Külföld

A Deutsche Bank 35 ezer alkalmazottat bocsát el

Forrás: MTI

Mintegy 35 ezer alkalmazottjától válik meg a Deutsche Bank a következő két évben egy szerkezetátalakítási program keretében, hogy hatékonyabb, kevésbé kockázatos és nagyobb alaptőkével bíró pénzügyi intézménnyé váljon.

Deutsche Bank elbocsátások

A harmadik negyedévben a legnagyobb német bank 6 milliárd eurós nettó veszteséget könyvelt el, elsősorban értékvesztés-leírások és jogi jellegű kiadások miatt. A bank bevétele 7,3 milliárd euró volt, ami 534 millió euróval, 7 százalékkal marad el a tavalyitól. A rekordveszteséget némiképp enyhítette, hogy a kötvénykereskedelmi üzletág éves alapon 20 százalékos növekedést ért el a harmadik negyedévben.

John Cryan, a DB vezérigazgatója szerint 2016 és 2017 nem lesz erős év, a bank talpra állása hosszabb időt vesz igénybe. Hozzátette: megvan a stratégia, azonban a megvalósítással komoly gondok vannak. Cryan júliusban vette át a bank irányítását azzal, hogy mélyreható stratégiai és kulturális átalakítást hajt végre, hogy a bank jobban alkalmazkodjon a szigorúbb szabályzói előírásokhoz.

Az elbocsátandó alkalmazottak nagy része, 20 ezer ember a Postbanknál, a DB kiskereskedelmi részlegénél dolgozik, amelytől meg fog válni a DB. Ezen kívül 9 ezer teljes munkaidős alkalmazottjától és 6 ezer szerződéses munkavállalójától válik meg a német nagybank. A DB jelenleg mintegy 100 ezer alkalmazottat foglalkoztat teljes munkaidőben.

A DB egyúttal azt is bejelentette, hogy nem fizet osztalékot 2015-re és 2016-ra, amire 1952, a bank újraalapítása óta nem volt példa.

 

 

Hasonló hírek

Az iráni külügyminiszter kijelentette: Teherán tiszteletet vár el Donald Trumptól

Géza

Megölték az al-Kaida jemeni vezetőjét

info

Borzalom: videóra vették a tinik, ahogy egy három évessel füves cigit szívatnak

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------