Hirmagazin.eu
Főoldal » A cukorbetegség étkezéssel gyógyítható!
Egészség - betegség

A cukorbetegség étkezéssel gyógyítható!

Immár 24 esztendeje minden év november 14-én ünnepeljük a Diabétesz Világnapját. Az inzulin felfedezőjének születésnapja ez a jeles dátum, amelyet a WHO és a Nemzetközi Diabetes Szövetség a cukorbetegség világszerte növekvő terjedését látva hozott létre.

cukorbetegség

Ez a nap 350 millió embert kapcsol össze a világon, egészségügyi szakembereket, ápolókat, cukorbetegeket és a társadalom valamennyi felelősen gondolkodó tagját. Merthogy a cukorbetegség továbbra is kiemelt odafigyelést igényel, hiszen mint az egyik leggyakoribb civilizációs betegség, egyre fiatalabb életkorban és egyre több érintettnél jelentkezik.

Talán kevesen tudják, hogy ezen a területen van mire büszkék lennünk, hiszen a Paleomedicina munkatársai jelentős eredményeket értek és érnek el folyamatosan a cukorbetegség terápiájával és kutatásával kapcsolatban. Mindezt annak ellenére, hogy a magyarországi diabetológia nem igazán elfogadó az új nézetekkel, de annál több érdeklődés és elismerés érkezik külföldről. A Paleomedicina eredményei, melyeket a munkacsoport angol nyelvű szakirodalomban is megjelenő közleményei is fémjeleznek, legalább két lépéssel a nemzetközi szint előtt jár, ami a cukorbetegség gyógyítását illeti.

S hogy mi a módszer lényege? A gyógyítás során az úgynevezett paleo-ketogénétrendet,mint táplálkozásintervenciós módszert alkalmazzák. A módszer alkalmas a 2-es típusú cukorbetegség végleges gyógyítására, valamint azoknak az 1-es típusú cukorbetegnek a gyógyítására, akiknél a betegség éppen elkezdődött. Azoknál az 1-es típusú cukorbetegeknél, akik régóta használnak inzulint, a későbbi szövődmények kiküszöbölésére nyílik nagyobb esély a módszer alkalmazásával.

Laikusként talán nem mindenki tudja, hogy a cukorbetegség kialakulása kétfő okra vezethető vissza, az egyik a szénhidrát túlterhelés, a másik pedig az úgynevezett Áteresztő Bél Szindróma. A Paleomedicina munkacsoport által alkalmazott paleo-ketogén étrend alkalmas a szénhidrát túlterhelés és az Áteresztő Bél Szindróma megszüntetésére, ez utóbbin keresztül pedig az autoimmun folyamatok megállítására.

cukorbetegség

„Sokan és sokféle étrenddel próbálkoztak eddig is. Egyre inkább elfogadott, hogy szénhidrátszegény, de magasabb zsírtartalmú ételek fogyasztása egészséges, de eddig leginkább a szénhidrátbevitel csökkentésére koncentrált mindenki. A Paleomedicina kutatócsoportja volt az első, amely az étrend béláteresztésre gyakorolt hatását is vizsgálni kezdte. Korábban több autoimmun betegség esetében kimutattak kapcsolatot a kóros béláteresztés és az autoimmun folyamatok között” – mondja Dr. Tóth Csaba, a módszer megalapozója, aki nagyon fontosnak tartja, hogy munkacsoportjával együtt nemcsak „kezelést” folytat, hanemvalódi gyógyító munkát végez, kutatásaik pedig további felfedezésekre törekednek az étrendi terápia területén.

Fontos lenne, hogy az 1-es típusú cukorbeteg gyerekek szülei tudomást szerezzenek a módszerről, hiszen a korai alkalmazással ezek a gyerekek visszakaphatják ez egészséges élet lehetőségét. 2-es típusú cukorbetegség esetébena módszer helyesen alkalmazva minden esetben gyógyulást eredményez.

Ahogy Dr. Tóth Csaba elmondja, aPaleomedicina módszere egészen biztosan sokaknak furcsa lesz első olvasatra, azonbana jövőben gyökeres változást hozhat a cukorbetegség kezelésében. Tény, hogy ellentmond minden eddigi hivatalos ajánlásnak, de az elért eredmények magukért beszélnek, továbbá ezeket az eredményeket nem lehet más módszerrel reprodukálni. A módszer működésének megértéséhez át kell értékelni a korábbi egészséggel kapcsolatos elképzeléseket és célszerű megbarátkozni a következő gondolatokkal:

1 – Nem igaz, az, hogy a „normális” fejlődéshez a gyermekeknek szénhidrátot kell enniük. Ahogyan a felnőtteknek sem. Át kell programozni a berögzült szokásokat – kenyér, péksütemény, tészta és pizza nélkül is lehet élni.

2 – A koleszterin és az állati zsírok nem okoznak betegségeket – a tepertő és a kolbász ráadásul magában, minden nélkül is élvezettel fogyasztható.

3 – A fehérjefogyasztás nem károsítja a szervezetet, a hús nem az ellenségünk.

4 – A túlzott zöldség- és gyümölcsfogyasztás megbetegítő – ezt valószínűleg nem könnyű elsőre elhinni, de ha megfigyeljük a szervezetünk által küldött jeleket, rá fogunk jönni, hogy mi az, ami eddig is zavart bennünket.

5 – Az agy szénhidrátevés nélkül jobban működik, mint szénhidrátevéssel – ha az ebéd utáni kajakómára gondolunk, ez nem is olyan meglepő, igaz?

6 –A külső inzulinbevitel kockázatokkal jár.

7 – Az autoimmun folyamatok a módszer ismeretében már nem tűnnek visszafordíthatatlannak.

Számos sikertörténet, eredményes gyógyulás, valamint több angol és magyar nyelvű tudományos közlemény is alátámasztja ezeket a felismeréseket. Az is bizonyított, hogy a cukorbetegség jelenleg hivatalos étrendje nem alkalmas a betegség kezelésére. Az érdeklődők Budapesten, Miskolcon és Zalaszentgróton fordulhatnak a Paleomedicina szakembereihez, bővebb információt, mintaétrendet, recepteket pedig a munkacsoport honlapján találhatnak.

 

Forrás: delina

Hasonló hírek

A hajad őrült módon elkezdhet nőni, a látásod meg olyan lehet mint a “sasé”: Egyél 3 evőkanállal egy nap, és máris részese lehetsz

Mazsi

Ezért kérhetnek pénzt a fogtömésért a nem magánrendelőkben

Edit

Egyre durvább a helyzet: ezért tüsszögsz megállás nélkül

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!