Hirmagazin.eu
Főoldal » A csokis program, amely mosolyt csal az autista gyermekek arcára
Esélyegyenlőség

A csokis program, amely mosolyt csal az autista gyermekek arcára

Több mint 60 autista gyermek próbálta már a Maszat Nap foglalkozásait, ahol a csokikészítés élményterápiaként szolgál.

A csokis program, amely mosolyt csal az autista gyermekek arcára

A Mozaik Egyesület és a Kockacsoki Csokoládémanufaktúra közös programján a gyerekek megismerkedhetnek a kézműves csokoládé készítésével és haza is vihetik a saját hagyományos technológiával készített, kizárólag természetes és minőségi alapanyagokból álló csokoládéikat. Mindeközben észrevétlenül fejlődik a szociális képességük és együttműködést tanulnak, mert az élmények tágítják a határokat.

A MOL Gyermekgyógyító programján elnyert támogatásnak köszönhetően 2016 júniusának végéig összesen 12 élményterápiás foglalkozást szerveznek. A szervezők sok szeretettel várják az autista jelentkezőket az ingyenes programra!

A gyermekek a foglalkozáson Maszat Naplót kapnak, amit a szervezők előzetesen megküldenek a szülők, pedagógusok számára, azért, hogy a gyermekek otthon fel tudjanak készülni a programra. A naplót a gyermekek a foglalkozáson kitöltik, így az élmények a jövőben is bármikor felidézhetők. A korábbi foglalkozásokról kivétel nélkül pozitív visszajelzések születtek.

“Nagyon élveztem a foglalkozásokat, jó volt ilyen boldognak látni a gyerekeket. M. azóta is minden nap a csokiműhelyes lapot nézegeti az én-könyvében! Köszönjük!”

“Gyermekünk újból szeretne Maszat Napra menni. Ezt mindennap mondja. Nem hiszem, hogy lehetne jobban csinálni.”

A csokis program, amely mosolyt csal az autista gyermekek arcára

Az autizmus spektrumzavar a leggyorsabban növekvő létszámú fogyatékossági csoport a világon, évente több gyermeket diagnosztizálnak autizmussal, mint rákkal, cukorbetegséggel és AIDS-el együttvéve. A nemzetközi kutatási eredmények szerint az autizmus előfordulási gyakorisága 1% körüli, ami hazánkban kb. 100.000 autista embert jelent. Az autizmus olyan állapot, ami a jelenlegi tudásunk szerint nem gyógyítható. Az autista emberek nehézségekkel küzdenek a kommunikáció és a társas kapcsolatok területén, gondolkodásuk sokszor merev, rugalmatlan, vagyis pont azok a készségeik sérültek, amiket naponta használunk és leginkább szükségesek emberi kapcsolatainak kialakításához és fenntartásához.

Forrás: szerelekmagyarország

Hasonló hírek

Harmadik szemeszterébe lépett a Tiszaroffi Ösztöndíjprogram

Géza

Politológus: Soros György átvette az ellenzék szerepét

Géza

Van segítségük a szülőknek

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------