Főoldal » A csípős étrend és a marihuána elképesztő dolgot művel az immunrendszerrel
Egészség - betegség

A csípős étrend és a marihuána elképesztő dolgot művel az immunrendszerrel

Nemrég jöttek rá a tudósok, hogy hogyan hat az immunrendszerre az érdekes kombináció, és váratlan felfedezést tettek.

Egy új tanulmány látott napvilágot, mely azt mutatja, hogy elképesztően erős hatása van a csípős ételeknek, ha marihuánával, kannabisszal kombinálják őket.

Egyik hatás erősíti ugyanis a másikat, és drasztikus változásokat indítanak ela szervezetben, ugyanis a csilipaprikában és a marihuánában is megtalálható egy-egy olyan összetevő, amely helyreállíthatja a bélrendszer egészségét.

A gyomorban találhatóak különféle receptorok, ezekre van hatással a megfelelő kombináció. Ezek a receptorok képesek csökkenteni a gyomorban található különféle gyulladásokat.

Sőt, a kutatók szerint ez elvezethet idővel az egyes típusú cukorbetegség gyógyításához is.

A kannabisz hatásai manapság egyre inkább ismertek és kutatottak, noha a hetvenes években már számos dologban bizonyított, ám akkor elnyomta a gyógyszeripar.

Most, hogy újra felkapottá válik, és a rák, és egyéb betegségek hatékony gyógymódja lehet, kezd megváltozni az egészségügy hozzáállása. Nem véletlen, hogy számos országban legalizálták, nemrégiben például Görögországban is az orvosi marihuánát.

A most vizsgált kombináció egy vegyületre épül. A vegyület egy receptorhoz, a gyomor-bélrendszer egészében megtalálható TRPV1-hez kapcsolódott.

A kapszaicin TRPV1-rel való reakciójával anandamid szabadult fel, amely kémiailag sokban hasonlít a marihuánában található kannabinoidokhoz.

A tesztek és kísérletek alatt jelentősen csökkentek a különféle gyulladások, amikor kísérleti egerekbe juttatták be a vegyületet.

“Mivel az inzulinhiány 1-es típusú diabéteszhez vezet, úgy tűnik, az anandamid segítségével a betegséget is kezelni lehet.” – mesélte egy kutató a megdöbbentő felfedezésről.

Az agyban is találhatók hasonló receptorok, melyek képesek nagymértékben pozitívan reagálni a kannabinoidokra.

Azt viszont a tudomány egyelőre nem érti, mi ezeknek a receptoroknak a pontos szerepük a szervezetben, és hogy pontosan hogyan is működnek.

Először mutatták ki a kannabinoidok immunrendszerre gyakorolt hatását. A felfedezés azt is bizonyíthatja, hogy az emésztőrendszer és az idegrendszer közti kapcsolat jóval szorosabb annál, mint amit eddig hittük.

Amennyiben érdekesnek találtad az itt közzétett információkat, kérjük terjeszd a cikket, juttasd el másokhoz is. Köszönjük! Hirmagazin.eu

Forrás: titokterminal.hu

Hasonló hírek

Akár itthon is bevethetik az orvosok a marihuánát

Edit

3 gyógyító növény

info

A kék szeműek hamarabb lesznek alkoholisták?

Edit