Főoldal » A csapból is pezsgő folyik az évzáró pezsgőfesztiválon
Életmód hírek

A csapból is pezsgő folyik az évzáró pezsgőfesztiválon

forrás: MTI

A magyar pezsgőpincészetek színe-java megmutatja újdonságait a Borjour hagyományos évzáró rendezvényén, a Borjour Buborékon, amelyen számos champagne, crémant és egyéb habzóborféle is kóstolható lesz hétfőn a budapesti Stefánia Palotában.

Mivel a gyöngyözőborok és pezsgők népszerűsége egyre nő Magyarországon, a Borjour ismét a buborékos italok világát áttekintő rendezvénnyel zárja az évet. Idén a korábbinál nagyobb és impozánsabb helyszínre, a Stefánia Palotába költöztetik a rendezvényt, melyre mintegy 500 vendéget vár a mintegy 30 magyar borászati kiállító – közölték a szervezők az MTI-vel.

A korlátozott létszámú sétáló kóstolón kiállít többek között az etyeki Anonym pince, a villányi Csányi Pincészet, a soltvadkerti Frittmann Borászat, a balatonboglári Garamvári Szőlőbirtok, Gere Attila Pincészete Villányból, az etyeki Kertész Családi Pincészet, miklóscsabi pincéje Mórról, a köveskáli Pálffy Pincészet, a nadapi Szentesi Pince, a soproni Taschner Bor- és Pezsgőház, a Törley, valamint az olaszliszkai Vayi borászat.

A csapból is pezsgő folyik az évzáró pezsgőfesztiválon
Koczuba Róbert pezsgőmester ellenőrzi a tradicionális erjesztésű nyers pezsgő minőségét Budafokon a Törley Pezsgőpincészet Kft.-ben. A pincészet az év utolsó hónapjaiban palackozza az éves pezsgőmennyiségének csaknem felét. MTI Fotó: Czimbal Gyula

A Borjour Buboréko sétáló kóstolóját Champagne Terasz egészíti ki, ahol élvonalbeli kereskedők mutatják be champagne-aikat és crémant-jaikat (Champagne borvidékén kívül termelt francia pezsgőiket).

Bővebb információ a http://borjour.hu/borjour-buborek honlapon található.

 

Hasonló hírek

“Húsz év alatt sem lehet ilyen drámákhoz hozzászokni”

info

Föld nélkül terem a párját ritkító orosházi paradicsom

Géza

Névnapok május 9.

info