Hirmagazin.eu
Főoldal » A CIA szerint az Iszlám Állam robbantott Isztambulban
Külföld

A CIA szerint az Iszlám Állam robbantott Isztambulban

forrás: MTI

John Brennan, az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynökségének (CIA) igazgatója a Külügyi Tanácsban tartott előadásában szerdán úgy vélekedett, hogy az isztambuli repülőtéri merénylet az Iszlám Állam terrortámadásainak jegyeit viseli.

A CIA vezetője szerint a terrorcsoport valószínűleg terrorakcióval próbálkozik majd az Egyesült Államok ellen is, vagy a Közel-Keleten, vagy amerikai területen.

A CIA szerint az Iszlám Állam robbantott Isztambulban
Emberek az isztambuli Atatürk repülőtér előtt, miután egy vagy több merénylő lövöldözött, majd felrobbantotta magát. (MTI/EPA/Sedat Suna)

“Óvatosságra intek bárkit, aki azt hiszi, hogy az Egyesült Államok hermetikusan lezárható, bezárható és az Iszlám Állam nem számol az óvintézkedésekkel” – fogalmazott Brennan a Külügyi Tanács washingtoni rendezvényén.

Brennan már pár héttel ezelőtt a kongresszus egyik bizottsága előtti meghallgatáson is arra figyelmeztetett, hogy nem sikerült meghátrálásra kényszeríteni az Iszlám Államot, és még több támadásra, valamint az úgynevezett “magányos farkas” merénylők gyakoribb feltűnésére lehet számítani Nyugat-Európában. Brennan egyébként ugyanezen figyelmeztetését elmondta szerdán reggel a Yahoo Newsnak adott interjújában is.

A Külügyi Tanácsban a CIA-direktor kitért a Brexitre, vagyis az Egyesült Királyság Európai Unióból várható távozására is. Véleménye szerint a brit döntés után Európa új és bizonytalan helyzettel lesz kénytelen szembenézni. Ugyanakkor leszögezte: London kilépése az Európai Unióból nem befolyásolja majd az amerikai-brit hírszerzési együttműködést.

Szidta Brennan Oroszországot, mert szerinte Moszkva többet tehetne a szíriai konfliktus befejezése érdekében. Álláspontja szerint az orosz katonai erők nagymértékben megerősítették és támogatják a szír elnököt és a szír kormányerőket, és támadják az Aszad szír elnök elmozdításáért harcoló és az amerikaiak által támogatott csoportokat. Brenann szerint Aszad elnök helyzete ma sokkal jobb és biztosabb, mint egy évvel ezelőtt volt.

 

John Brennan szerint a legnagyobb nukleáris fenyegetés Észak-Korea felől “érkezik”. “Különösen csökönyösnek” nevezte Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, aki szerinte nem hiszi el, hogy a nemzetközi közösség képes összefogni, és megállítani őt a nukleáris fegyverkezésben.

Egy hónapja dolgozott a reptéren az egyik áldozat

Egy év állástalanság után alig több mint egy hónapot dolgozhatott az isztambuli Atatürk repülőtéren a kedd esti merényletek egyik halálos áldozata. A 25 éves, egyetemet végzett férfi májusban, amikor felvették, örömmámorban úszott, és arról ábrándozott, hogy egyszer légiutas-kísérő lehet.

Muhammed Eymen Demircinek hívták. Az Isztambuli Egyetem közkapcsolatok szakán diplomázott, ám nemhogy végzettségének megfelelő, de semmilyen munkához nem jutott egy teljes éven át. Keresetéből két húga tanulását is szerette volna segíteni, így amikor végre alkalmazták, úgy érezte, megütötte a főnyereményt.

Kedd este munka után a repülőtér előtti megállóban buszra várt. Ott halt meg, az egyik robbanás végzett vele.

 

Hasonló hírek

Itt a szomorú igazság migráns-ügyben! Ezt még Angela Merkel és Soros György sem tudja! A cikket írta: Kovács Karolina

Géza

A halál 800 Millió inasa! Oszd meg!

Géza

Összecsapások voltak Jeruzsálemben a Mecsetek-terén

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------