Hirmagazin.eu
Főoldal » A cél, a Fideszes “kiskirályok” leváltása
Belföldi hírek

A cél, a Fideszes “kiskirályok” leváltása

Az októberi önkormányzati választáson a legtöbb településen a választópolgárok az ellenzéki összefogás jelöltjeire szavazva megváltoztathatják településük sorsát

– jelentette ki a baloldali ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely – aki részt vett a Baloldali Önkormányzati Közösség konferenciáján – azt mondta, az elmúlt kilenc év kormányzása kárt okozott az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátás területén, ezért azt szeretnék, ha ezeket a károkat az önkormányzatok orvosolni tudnák, ha az önkormányzatok „nemcsak a szabadság, hanem a szolidaritás szigeteivé” válnának.

Az önkormányzati választási győzelem nem cél, hanem eszköz ahhoz, hogy jobbá tegyék a településen élők mindennapjait – mondta.

Hangsúlyozta, szolidárisabb, igazságosabb, zöldebb politikát szeretnének az önkormányzatokban.

Karácsony Gergely szólt arról is, hogy a kerület polgármestereként büszke a zuglói szociális modellre, amely ma minden ellenzéki párt programjában ott szerepel országos megoldásként.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke hangsúlyozta, az elsődleges cél a fideszes „kiskirályok” leváltása.

Ismertetése szerint a fővárosi ellenzéki összefogás mellett 21 megyei jogú városban is van ellenzéki közös jelölt és 89 tízezer fő feletti településen állapodott meg az ellenzék az együttműködésről.

Az önkormányzás nem a helyi képviselők kiváltsága, hanem a helyben élők demokratikus joga, ezért a párbeszéd új kereteit alakítanák ki az önkormányzatokban – tette hozzá.

Kapjanak lehetőséget a munkavállalói érdekképviseletek, hogy az önkormányzat gazdaságfejlesztési elképzeléseit segítsék – fogalmazta meg javaslataikat.

Tóth Bertalan közölte, meg kell teremteni a szabad médiát, a véleménynyilvánítás szabadságát, a baloldali önkormányzatok kiemelt feladata kell, hogy legyen a szociális ellátás, az oktatás segítése és a klímavédelem.

A beruházásoknál nem kell jutalékot fizetni Mészáros Lőrincnek – mondta azzal kapcsolatban, mire számít október 13-a után egy baloldali önkormányzat esetén.

Kérdésre válaszolva Karácsony Gergely elmondta, az ajánlások leadása után nem gyűjti tovább az aláírásokat.

További kérdésekre beszélt arról, Budapestre a kormány nem hoz, hanem elvisz onnan pénzt, az elmúlt kilenc évben óriási forráskivonás volt a fővárosból, amelynek 150 milliárd forintos adóssága van.

Kiváló lehetőségnek tartja a főváros finanszírozása szempontjából is, hogy az EU a következő ciklusban várhatóan lehetővé teszi a települések közvetlen finanszírozását.

Beszélt arról, hogy Zugló az elmúlt években kétmilliárd forint értékben nyert közvetlen brüsszeli pályázatokat, amelyeket szociális bérház építésére fordítanak.

Elmondta, büszke arra, hogy a kerületben saját forrásból közel hétmilliárd forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket. Gyakorlatilag az összes bölcsődét, óvodát részben vagy teljesen felújították, ahogy az összes kerületi közparkot is – közölte.

A parkolásról szólva azt mondta, a zuglóiak egy olyan választási programra szavaztak, amelyben szerepelt a fizetős övezetek kialakítása, mivel a kerületben nem lehet parkolni. Szerinte a kezdeti problémák után sikerült egy olyan parkolási rendszert létrehozni, amely napi egymillió forint nyereséget hoz. Megjegyezte, ma is mindenki ingyen tud parkolni a saját lakóövezetében.

A következő képviselőtestület majd dönt arról, hogyan viszi tovább a parkolási rendszert – közölte.

demokrata

Hasonló hírek

Nagy a baj: horrorárakat is hozhat a több hónapos aszály

Géza

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon közeli bizalmasa Karácsony Gergely körül

Géza

Remek kezdés a vízilabdában: Ausztrália-Magyarország 3-13

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!