Főoldal » A bújtatott politikai eljárással sérülnek az európai értékek
Belföldi hírek

A bújtatott politikai eljárással sérülnek az európai értékek

Varga Judit államtitkár szerint, amikor a bevándorlás kérdésében képviselt eltérő véleménye miatt bújtatott politikai eljárást folytatnak Magyarország ellen, akkor sérülnek az Európai Unió által vallott európai értékek.

A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára az Európai Bizottság negyedik, a demokrácia alapelemeiről, az európaiakat összekötő demokratikus értékekről és a jelenlegi kihívásokról szóló Alapjogi Kollokviumának ülését követően hangsúlyozta, nem járul hozzá az Európai Unió sikerességéhez az, hogy ha valamelyik tagállam a fősodortól eltérő véleményt fogalmaz meg, rögtön olyan súlyos vádakkal illetik, mint a nacionalizmus vagy a populizmus.

Európán számon kérhető, miért nem fogadja el az eltérő véleményeket

Varga Judit véleménye szerint számon kérhető a liberális Európán, hogy miért nem hallgatja meg és miért nem fogadja el az eltérő véleményeket. Az ilyen jellegű esetek között legkiemelkedőbb a migrációhoz való eltérő viszonyulás, amely esetében nem nevezhető demokratikusnak a másként gondolkodók lejáratása – húzta alá.

Magyarország tisztességes eljárást, az eltérő vélemények tiszteletben tartást várja el, ugyanis olyan Európát kíván, amelyben erős nemzetek egymással kölcsönösen, szorosan együttműködnek, és egymás véleményét elismerik – emelte ki.

A demokráciában a legfontosabb tényező a hitelesség

Varga Judit hangsúlyozta: Magyarország véleménye az, hogy egy demokráciában a legfontosabb tényező a hitelesség. Az, ha a politikai döntéseket a választók akaratával összhangban hozzák meg. A magyar kormány évek óta ebben a szellemben cselekszik, aminek legjobb példája, hogy a nemzeti konzultációk során a legfontosabb és legérzékenyebb kérdésekről rendszeresen kikéri az emberek véleményét. Magyarország azt ajánlja, hogy a döntéseket a választók akaratához igazítva hozzák meg – emelte ki.

Tájékoztatása szerint, az ülésen arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország problémának látja, hogy Európa bizonyos részein megszűnt a kapcsolat, megnőtt távolság a politikai elit és a szavazók között. A politikai elit elszakadt a valóságtól, ezért a döntések nincsenek összhangban, azok nem tükrözik az emberek véleményét. Fontos, hogy ezen javítsunk – fogalmazott az államtitkár.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

MSZP: a munkavállalókat, a kkv-kat, a családokat segítő intézkedésre van szükség

Géza

Már nyomdában van új helyesírási szótár!

info

Az új olasz kormány visszavonja Salvini bevándorlásellenes intézkedéseit

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------