Hirmagazin.eu
Főoldal » A bridzs nem sport
Bulvár

A bridzs nem sport

Csatát vesztett a bíróságon a bridzset sportként besoroltatni kívánó brit egyesület: az ország legfelső bírósága ugyanis kimondta, hogy a népszerű kártyajáték nem sport, mivel nem jár együtt fizikai aktivitással.

A bridzs nem sport
Az Angol Bridzs Egyesület (EBU) a sportot és az egészséges életmódot népszerűsítő brit szervezet, a Sport England korábbi döntését kifogásolva fordult a bírósághoz, amely azonban az egyesület ellenében döntött, elutasítva az ügy jogi felülvizsgálatára irányuló kérelmét.

Az egyesület “rendkívül elkeseredett” a döntés miatt és a “fellebbezés lehetőségeit” vizsgálja – számolt be a BBC News. Az EBU azért akarta, hogy a Sport England változtasson a bridzs besorolásán, mert akkor az egyesület jogosult lenne különböző támogatásokra, például a lottóalapból.

Az EBU szerint a Sport Englandet megalapító 1996-os királyi charta elég tágan határozza meg a sport fogalmát ahhoz, hogy annak ne legyen szükségszerűen feltétele a fizikai aktivitás.
Az egyesület ügyvédjei szerint a kártyajáték, más sportokhoz hasonlóan szabályokra, sportszerűségre, valamint versenyre épül, és idősebbek is űzhetik, akiket a közösséghez tartozás élményével is gazdagít.

Az ügyben eljáró bíró szerint azonban a Sport England jelenlegi definíciója szerint a sport a “fizikai aktivitást” is magában foglalja, és a szervezet helyesen járt el, amikor elutasította a kártyajáték új besorolására vonatkozó kérelmet.

Az EBU jelenleg nagyjából 55 ezer tagot számlál, habár Angliában hozzávetőlegesen 300 ezren bridzseznek rendszeresen. Az egyesület szerint a lengyel, a holland, a francia és a belga pénzügyminisztérium is sportként ismeri el a kártyajátékot.

Forrás: mixonline

Hasonló hírek

Kiderült, komoly kezeléseket kap a nagybeteg magyar zenészlegenda

Mazsi

Elolvadunk tőle: meghitt pillanatot örökített meg szerelme Tóth Gabiról és kislányáról

Mazsi

Ahogy meglátta a pincérnő, hogy mit írt a számlára a vendég, zokogásban tört ki

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------