Image default
Bulvár

A bridzs nem sport

Csatát vesztett a bíróságon a bridzset sportként besoroltatni kívánó brit egyesület: az ország legfelső bírósága ugyanis kimondta, hogy a népszerű kártyajáték nem sport, mivel nem jár együtt fizikai aktivitással.

A bridzs nem sport
Az Angol Bridzs Egyesület (EBU) a sportot és az egészséges életmódot népszerűsítő brit szervezet, a Sport England korábbi döntését kifogásolva fordult a bírósághoz, amely azonban az egyesület ellenében döntött, elutasítva az ügy jogi felülvizsgálatára irányuló kérelmét.

Az egyesület “rendkívül elkeseredett” a döntés miatt és a “fellebbezés lehetőségeit” vizsgálja – számolt be a BBC News. Az EBU azért akarta, hogy a Sport England változtasson a bridzs besorolásán, mert akkor az egyesület jogosult lenne különböző támogatásokra, például a lottóalapból.

Az EBU szerint a Sport Englandet megalapító 1996-os királyi charta elég tágan határozza meg a sport fogalmát ahhoz, hogy annak ne legyen szükségszerűen feltétele a fizikai aktivitás.
Az egyesület ügyvédjei szerint a kártyajáték, más sportokhoz hasonlóan szabályokra, sportszerűségre, valamint versenyre épül, és idősebbek is űzhetik, akiket a közösséghez tartozás élményével is gazdagít.

Az ügyben eljáró bíró szerint azonban a Sport England jelenlegi definíciója szerint a sport a “fizikai aktivitást” is magában foglalja, és a szervezet helyesen járt el, amikor elutasította a kártyajáték új besorolására vonatkozó kérelmet.

Az EBU jelenleg nagyjából 55 ezer tagot számlál, habár Angliában hozzávetőlegesen 300 ezren bridzseznek rendszeresen. Az egyesület szerint a lengyel, a holland, a francia és a belga pénzügyminisztérium is sportként ismeri el a kártyajátékot.

Forrás: mixonline

Hasonló hírek

Hoppá: David Beckham lesz az első focista, aki az űrbe megy?

Mazsi

Tízmilliót költött műtétekre egy férfi, hogy tündévé változzon

Edit

Frissítés: Teljes pénzjutalmát eljótékonykodja a horvát válogatott

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------