Hirmagazin.eu
Főoldal » A börtönt kockáztatod, ha kidobod a húsvéti nyuszit
Állatvilág Húsvét

A börtönt kockáztatod, ha kidobod a húsvéti nyuszit

Alaposan gondold meg, hogy meglepnéd-e élő állattal a gyermeked.

Húsvétkor rengetegen vásárolnak élő nyuszit a gyereknek, feldobva így az ünnepet. Nem gondolnak viszont arra, hogy az az állat nem olyan, mint a csokiból készült másai.

Etetni, gondozni kell, egy érző, cselekvő (és nyúlbogyók apró halmát magából rendszeresen kiadó) lény, aki hamarosan megnő. A húsvét és a nyuszi varázsa elmúlik, az állat pedig csak teher marad, amitől meg akarnak majd szabadulni.

Erre a sorsra jut a kiscsibe is, aminek az Orpheus Állatvédő Egyesület szerint szintén nagy a keletje ilyenkor, ráadásul olcsó, már 150 forinttól lehet venni. A sárga napos csibe is hamar megszűnik maroknyi méretűnek lenni, így hasonló sorsra jut, mint a megunt nyuszi.

A börtönt kockáztatod, ha kidobod a húsvéti nyuszit

Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai az elmúlt évek folyamán az állatoktól megszabadulás kapcsán durva, extrém esetekkel is találkoztak. Amellett, hogy a megunt kisállatokat dobozba zárva, az út szélére dobják ki, a díszhalaktól toalettbe lehúzással, madaraktól kalitkából kieresztéssel próbálnak megszabadulni.

Egy etetéshez szokott háziállat ember nélkül életképtelen, ha utcára dobják, azzal a sorsa végérvényesen megpecsételődik. Ezen felül a megunt házi kedvencet kidobni Magyarországon bűncselekmény, a 2004. évi X. törvény kimondja, hogy ezért letöltendő börtön is kapható – írja az egyesület.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi központja idén is próbál segíteni az ünnepek utáni kidobásra ítélt nyusziknak. Húsvét után egy hónapig díjmentesen leadható az állatvédőknek minden megunt nyuszi. Az állatvédőkkel a www.ebangyal.hu felületén lehet felvenni a kapcsolatot.

 

Hasonló hírek

A legaranyosabb medvetámadás amit valaha láttál :) – VIDEÓ

Edit

Úgy néz ki, mint egy közönséges kő… de amikor megfordítja kezét…

Mazsi

Tovább élnek és jobban esznek a kis delfinek, ha a közelben van a nagyi

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------