Hirmagazin.eu
Főoldal » A Boko Haram terrorista szervezet kétszer csapott le húsvétkor – 40 halott
Külföld

A Boko Haram terrorista szervezet kétszer csapott le húsvétkor – 40 halott

A terroristák még a nagyhét előtt és húsvéthétfőn is öldököltek Észak-Kamerunban. A két incidensnek közel negyven áldozata van.

Az április 11-i támadásban tizenegyen vesztették életüket, a falu nagy részét felégették. Az áldozatok között gyermekek és idősek is voltak.

EZ VOLT A BOKO HARAM LEGNAGYOBB AKCIÓJA KAMERUNBAN, A NOVEMBERI – HUSZONKILENC EMBER ÉLETÉT KÖVETELŐ – MÉSZÁRLÁS ÓTA.

A terroristák húsvéthétfőn is lecsaptak egy másik észak-kameruni falura. Az előző támadáshoz képest Mayo Chariban kisebb erőkkel felvonuló fegyveresek legalább hét helyi lakossal végeztek és számtalan otthont felgyújtottak.

A helyi kormányzat nyilatkozata szerint a régióban megerősítik a biztonsági erők jelenlétét.

Az incidensek jól rávilágítanak arra, hogy a Boko Haram nem csupán Nigériában aktív, de annak határain átívelő akciókat is képes végrehajtani. Bár nem tisztázódott, hogy a “nyugatellenesek” miért terjesztették ki működésük területét a határon túlra, ennek ténye még nagyobb nyomást helyez a médiában nyilvánvaló hazugságokkal operáló, az országban történő terrorcselekmények fényében pedig struccpolitikát folytató nigériai kormányra. A politikai vezetés továbbra is azt állítja, hogy legyőzték a Boko Haramot.

A terrorszervezet azonban megerősödni látszik. Az utóbbi hónapokban sikerrel foglalták el a hadsereg több bázisát is, valamint több sikeres támadást hajtottak végre civil települések ellen.

A JANUÁR 28-ÁN VÉGREHAJTOTT NAGYSZABÁSÚ AKCIÓJUKBAN LEGALÁBB HATVAN EMBERREL VÉGEZTEK HIDEG VÉRREL, ÉS 30-40 EZER LAKOST KÉNYSZERÍTETTEK MENEKÜLÉSRE.

A menekültek nagy része azonban Kamerunba ment. A kameruni és az ott meghúzódó nigériai közösségek azt remélik, hogy a helyi kormány kész erőteljesebben fellépni a támadások visszaszorítása érdekében, mint az északi szomszédaik.

S4C.news

Hasonló hírek

Aggasztó gyorsasággal terjeszkedik az Iszlám Állam Európa felé!

Mazsi

Iszlám Állam – Horvát lapok: Zágráb reménykedik, hogy a horvát túsz még életben van

Edit

Szerbia nem akar a menekültválság egyedüli áldozatává válni

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------