Image default
Külföld

A Boko Haram terrorista szervezet kétszer csapott le húsvétkor – 40 halott

A terroristák még a nagyhét előtt és húsvéthétfőn is öldököltek Észak-Kamerunban. A két incidensnek közel negyven áldozata van.

Az április 11-i támadásban tizenegyen vesztették életüket, a falu nagy részét felégették. Az áldozatok között gyermekek és idősek is voltak.

EZ VOLT A BOKO HARAM LEGNAGYOBB AKCIÓJA KAMERUNBAN, A NOVEMBERI – HUSZONKILENC EMBER ÉLETÉT KÖVETELŐ – MÉSZÁRLÁS ÓTA.

A terroristák húsvéthétfőn is lecsaptak egy másik észak-kameruni falura. Az előző támadáshoz képest Mayo Chariban kisebb erőkkel felvonuló fegyveresek legalább hét helyi lakossal végeztek és számtalan otthont felgyújtottak.

A helyi kormányzat nyilatkozata szerint a régióban megerősítik a biztonsági erők jelenlétét.

Az incidensek jól rávilágítanak arra, hogy a Boko Haram nem csupán Nigériában aktív, de annak határain átívelő akciókat is képes végrehajtani. Bár nem tisztázódott, hogy a “nyugatellenesek” miért terjesztették ki működésük területét a határon túlra, ennek ténye még nagyobb nyomást helyez a médiában nyilvánvaló hazugságokkal operáló, az országban történő terrorcselekmények fényében pedig struccpolitikát folytató nigériai kormányra. A politikai vezetés továbbra is azt állítja, hogy legyőzték a Boko Haramot.

A terrorszervezet azonban megerősödni látszik. Az utóbbi hónapokban sikerrel foglalták el a hadsereg több bázisát is, valamint több sikeres támadást hajtottak végre civil települések ellen.

A JANUÁR 28-ÁN VÉGREHAJTOTT NAGYSZABÁSÚ AKCIÓJUKBAN LEGALÁBB HATVAN EMBERREL VÉGEZTEK HIDEG VÉRREL, ÉS 30-40 EZER LAKOST KÉNYSZERÍTETTEK MENEKÜLÉSRE.

A menekültek nagy része azonban Kamerunba ment. A kameruni és az ott meghúzódó nigériai közösségek azt remélik, hogy a helyi kormány kész erőteljesebben fellépni a támadások visszaszorítása érdekében, mint az északi szomszédaik.

S4C.news

Hasonló hírek

Biden szerint Trump lehet a befutó

Edit

Véres kivégzés, a pályán lőtték agyon a focikapust

Mazsi

Fegyveresek megtámadtak egy szállodát Maliban

info