Hirmagazin.eu
Külföld

A Boeing-ügy új fordulatot vesz

Azt követően, hogy a fogolycsere keretében Oroszországnak átadták az ukrán titkosszolgálatok által elrabolt Vlagyimir Cemahot, a Donyecki Népköztársaság (DNR) légvédelmének tisztjét, a Donbassz fölött 2014-ben lezuhant malajziai Boeing ügye új fordulatot vesz.

Mint arról a PolitNavigator tudósítója hírt adott, erről Szemjon Pegov, az ismert haditudósító írt a „Telegram-kanalon” meglévő oldalán.

„… Szabadon bocsátása messzemenő következményekkel jár majd a nemzetközi kapcsolatokban – a szó széles értelmében. Cemahot nem egyszerűen a lelőtt maláj Boeing történetéhez kapcsolva őt, lopták ki a DNR területéről, hanem a jövő év elején Hágában tervezett perben való kihallgatása céljából. Ebben a perben neki jóformán a koronatanú szerepét szánták. Kijev elgondolása szerint vallomásában neki kellett volna alátámasztania azt a nyugati verziót, hogy a repülőgépet egy Oroszországból származó Buk légvédelmi rendszerből lőtték le. (kiemelés a fordítótól)

Cemahot jókor, időben rabolták el. Az akció szervezőire nagy munka várt, hogy rákényszerítsék illetve „felkészítsék” az áldozatot arra, hogy olyasmit ismerjen el, amit nem látott, és amit legfőképpen nem ő követett el. A Cemah elrablásával kapcsolatos műveletet, egyébiránt a brit SAS különleges egység közreműködésével hajtották végre. Ez az egység a Közel-Keleten szakosodott hasonló feladatok végrehajtására, így jól ismeri az ilyen műveletek módszertanát.

Ukrajna, lényegében véve átadta Oroszországnak a Boeing-üggyel kapcsolatos majdani tárgyalás legfőbb „aduját”. Ez a következőket jelenti: 1) Kijev de facto elismeri, hogy Cemah valójában nem nemzetközi bűnöző (különben ki vett volna fel a kicserélendő foglyok listájára egy ilyen kulcsfontosságú személyt; 2) Kijev gyakorlatilag kiválik a Boeinggel kapcsolatos, a Nyugat számára oly fontos információs játszmákból. Ez automatikusan vált ki egy sor ellentmondást az elitek között – mind Ukrajnán belül, mind pedig annak messze a határain kívül.

Cemah átadása tényszerűen azt jelenti, hogy kudarcot vallottak azok a kísérletek, hogy a Donbassz fölött lelőtt gép bűnét Oroszországra hárítsák. (Kiemelés a fordítótól.) Ez pedig rendkívül fontos politikai fordulat” – vonja meg a mérleget Pegov

Hirmagazin.ei

Hasonló hírek

Ijesztő jelenség: rengeteg nőt erőszakolnak meg a fejlett Észak-Európában – Nem kapnak segítséget az áldozatok

Géza

Több tízezer embert evakuáltak egy fesztiválról – VIDEÓ

Mazsi

Megdöbbentő infók a fekete dobozból: El akarta kerülni Lubitz a becsapódást?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian