Hirmagazin.eu
Főoldal » A bíróság megtiltotta egy texasi kórháznak, hogy lekapcsolja a gépekről a szívbeteg, 11 hónapos kislányt – VIDEÓ
Külföld

A bíróság megtiltotta egy texasi kórháznak, hogy lekapcsolja a gépekről a szívbeteg, 11 hónapos kislányt – VIDEÓ

Egy texasi kórház le akarta kapcsolni a gépekről a súlyosan szívbeteg kisbabát, mert az orvosok szerint menthetetlen az állapota. A bíróság azonban kötelezte az egészségügyi intézményt, hogy tartsák életben a kisbabát.

A 11 hónapos Tinslee Lewis az úgynevezett Ebstein-anomáliával született, amely súlyos szívfejlődési rendellenességet jelent. A kislány jobb szívkamrája nem megfelelően működik, emiatt pedig krónikus tüdőbetegségben szenved, ez pedig azt eredményezi, hogy túlságosan kevés oxigén van a vérében.

Tinslee-t jelenleg csak gépek tudják életben tartani, az őt kezelő orvosok azt mondják, folyamatos fájdalmai vannak. Betegsége a kórház szerint visszafordíthatatlan, így felmerült, hogy nem teszik ki több szenvedésnek és lekapcsolják a gépekről. A kislány családja tiltakozott a döntés ellen, emiatt a bírósághoz fordultak. Az ideiglenes intézkedési kérelmüket elutasították, viszont a bíróság kötelezte a kórház dolgozóit arra, hogy hagyják életben a gyermeket.

A texasi beteg gyermekek védelmét képviselő Protect TX Fragile Kids ügyvezető igazgatója azt mondta, több sebész is állítja, hogy Tinslee állapota nem feltétlenül reménytelen, ugyanis bizonyos kezelések, például a légcsőmetszés segíthetne rajta. A kislány édesanyja hónapok óta azért küzd, hogy egy orvos elvállalja ezt a műtétet. Korábban azt mondták neki, hogy ha sikerül a légcsőmetszés, a kislánya akár haza is mehetne.

Én tisztelem Tinslee orvosainak képességeit, de jelenleg nincs beleszólásom abba, mit terveznek vele. Tudom, hogy a lányom egészségügyi szükségletei összetettek, de imádkozom, hogy valaki adjon neki esélyt

– nyilatkozta Trinity Lewis, aki a mindennapos látogatások folyamán azt tapasztalja, hogy gyermeke állapota javul. Úgy látja, Tinslee egyre könnyebben lélegzik és azt is tudja jelezni, ha azt akarja, hogy anyukája felvegye őt.

Hiszem, hogy Tinslee élete Isten kezében van, és megérdemli, hogy esélyt kapjon az életre, bármennyi időt is ad neki Isten. Attól félek, hogy úgy húzzák ki a kábeleket a konnektorból, hogy én nem vagyok ott” – tette hozzá az édesanya.

A kórház viszont továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint a gyógyulása esélye rendkívül csekély. A kórház szóvivője így nyilatkozott:

“Tinslee minden egyes napot fájdalmakkal él meg. Tudjuk, hogy ez a helyzet nagyon nehéz a család számára, akik nagyon reménykednek abban, hogy jobban lesz, de az igazság az, hogy nem lesz”.

A kórház azonban a bírósági döntés miatt köteles életben tartani a kislányt, amíg nem születik döntés az ügyben.

 

(szeretlekmagyarország.hu)

Hasonló hírek

Együttes erővel az EU és a FAO az élelmiszerpazarlás és az antimikrobiális rezisztencia ellen

Géza

A szomszéd 3 éven át furcsa zajokat hallott a nagymama házából… aztán kamerát szereltek fel…

Edit

Moszkva határozottan elutasítja Merkel és Erdogan vádjait

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!