Image default
Kiemelt külföldi hírek

A bevándorlókról beszélt Ferenc pápa az újévi szentmiséjén

Róma, 2018. január 1. 14:58. A katolikus egyházfő mindenkinek békés jövőt kívánt!

A Szent Péter bazilikában és a téren esőben összegyűlt mintegy negyvenezer hívő előtt Ferenc pápa békés újesztendőt kívánt mindenkinek, emlékeztetve, hogy az év első napján ünneplik a béke világnapját is.

A bevándorlókról azt mondta, hogy ők készek életüket is kockáztatni, hogy biztosítsák a békés jövőt, amely mindnyájunk joga.

Ferenc Pápa

Hétfői szentbeszédében Ferenc pápa hangsúlyozta: mindenkinek gondoskodnia kell a lelkéről, egy percnyi csendet tartva minden nap –

hogy megőrizze a szabadságát a fogyasztói szemlélet banalitásának pusztításától, a kufárok harsogásától, az üres szavak áradatától, az üres fecsegések és hangos kiáltozások elborító hullámaitól.”

Egy novemberben kiadott üzenetében a pápa hangsúlyozta: aki a menekültekkel riogat, erőszakot és fajgyűlöletet terjeszt. Elismerte, hogy a bevándorlók jelenléte valós problémákat jelenthet egy országban, de arra szólított fel, hogy találjanak gyakorlati módokat az újonnan jövők befogadására.

Hétfőn leszögezte:

fontos, hogy mindenki, a civil intézmények, közöttük az oktatási, az egészségügyi és egyházi szervezetek békés jövőt biztosítsanak a menekülteknek, a bevándorlóknak, mindenkinek.”

Forrás: MTI

Képek: Librarius

Hasonló hírek

Tragédia Németországban! Bevették az iszlámisták München főterét! Ezzel kapcsolatban az AFD: Merkel mondjon le! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Amerikai diákok kapják idén a Nemzetközi Gyermek Békedíjat

Géza

Súlyos vulkánkatasztrófa a Hawaii Nagy Szigeten. Tegnapi cikkünk folytatása. A képeket köszönjük az Index-nek!

Géza