Hirmagazin.eu
Főoldal » A bevándorlókat befogadók előtt tisztelgett a pápa – nézze meg újra a karácsonyi beszédet
Külföld

A bevándorlókat befogadók előtt tisztelgett a pápa – nézze meg újra a karácsonyi beszédet

forrás: MTI/Duna

A katolikus egyházfő délben mondta el karácsonyi szentbeszédét a Szent Péter bazilika központi lodzsájáról a több tízezres tömeg előtt. Főként a békéről szóló beszédében egyebek mellett támogatásáról biztosította az ENSZ a szíriai és a líbiai konfliktus lezárására irányuló erőfeszítéseit, emellett párbeszédre szólította fel a Szentföldön szemben álló feleket. A beszéd végén a katolikus egyházfő Urbi et Orbi áldást adott Róma városára és az egész világra.

Tisztelgett a bevándorlókat befogadó államok és emberek előtt karácsonyi beszédében pénteken Ferenc pápa. A Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondott, a békéről szóló karácsonyi üzenetében a katolikus egyházfő ismét felszólított a nyomor és konfliktusok elől menekülők megsegítésére, és kérte Istent, “jutalmazza meg” azokat az embereket és államokat, amelyek “számos bevándorlót és menekültet segítenek és befogadnak…, támogatva a beilleszkedésüket”.

A katolikus egyházfő az emberi tragédiákkal szembeni “közömbösséggel” vádolta meg a világot, és hangsúlyozta az általa meghirdetett irgalmasság szentévének üzenetét: “Legyünk irgalmasok testvéreinkkel, hogy az egész világon beköszöntsön a béke.”

A Szentföldről, Jézus szülőföldjéről szólva, Ferenc pápa a közvetlen párbeszéd felújítására szólította fel az izraelieket és a palesztinokat. “Ahol Isten születik, ott születik a béke. Mégis, ott, ahol Isten fia a világra jött, folytatódnak a feszültségek és az erőszak, és a béke továbbra is hívásra és építkezésre vár” – mondta a pápa.

A bevándorlókat befogadók előtt tisztelgett a pápa - nézze meg újra a karácsonyi beszédet

Ferenc pápa támogatja az ENSZ erőfeszítéseit a szíriai és líbiai konfliktus lezárására

Egyúttal támogatásáról biztosította az ENSZ-nek a szíriai és a líbiai konfliktus lezárására irányuló erőfeszítéseit.
“Az ENSZ-ben létrejött megegyezés minél előbb tegye lehetővé, hogy elhallgathasson a fegyverek dörgése Szíriában, és a kimerült lakosság helyzetén minél előbb segíteni lehessen.

Ugyanolyan sürgős, hogy a líbiai megállapodást mindnyájan támogassuk, hogy túlléphessünk a mély megosztottságon és az erőszakon” – tette hozzá Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő elítélte az egyiptomi, a párizsi, a bamakói és a tuniszi “kegyetlen terrorcselekményeket”, és általában a terrorizmust, amely “egész népek kulturális örökségét” pusztítja el. Felszólított arra, hogy vessenek véget az Irakban, Jemenben és a fekete Afrikában elkövetett kegyetlenkedéseknek is, amelyeknek szintén számos áldozatuk van.

Ferenc pápa békét szorgalmazott Ukrajna és Kolumbia vonatkozásában is

Hangsúlyozta, hogy Ukrajnában a megkötött megállapodások teljesítésével kell békét teremteni. A pápa külön tisztelgett a bevándorlókat befogadó államok és emberek előtt. Ismét felszólított a nyomor és konfliktusok elől menekülők megsegítésére, és kérte Istent, “jutalmazza meg” azokat az embereket és államokat, akik “számos bevándorlót és menekültet segítenek és befogadnak…, támogatva a beilleszkedésüket”.

A katolikus egyházfő emlékeztetett a világ számos részében hitük miatt üldözött keresztények sorsára is.
A napfényes Szent Péter téren, ahol a november 13-i párizsi merényletek óta szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben, 30-40 ezer hívő hallgatta az egyházfő beszédét.

A szentbeszéd után Ferenc pápa Urbi et Orbi áldást adott Róma városára és az egész világra. Elődeivel ellentétben Ferenc pápa nem köszöntötte különböző nyelveken a világ népeit.

A napfényes Szent Péter téren, ahol a november 13-i párizsi merényletek óta szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben, tízezrek hallgatták az egyházfő beszédét.

 

Hasonló hírek

Rettegnek Hawaiin! Atombunkerek építéséhez kértek pénzt Trump elnöktől

Mazsi

Tragédia! Halálra fagyott egy hároméves kislány, mert az óvónő kint felejtette az udvaron

Géza

Tömeggyilkosság Kaliforniában, legalább 14 halott

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------