Image default
Életmód hírek

A bérek bánják a vasárnapi zárva tartást

auchan

hir24, 2015. február 12. 08:56

Amikor a szakszervezet tárgyalni akart az idei béremelésről, akkor derült ki, hogy az áruházláncnál olyan idén sem lesz. Okként a kormány legutóbbi, nem éppen baráti intézkedéseit nevezték meg.

A vasárnapi zárva tartás miatt nem kapnak béremelést az Auchan dolgozói – mondták el a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) vezetői a Népszabadságnak. Az áruházlánc egészen pontosan a jogszabályváltozásokkal indokolta a szakszervezetnek, melyekről itt olvashat.
Már öt éve nem emelték a fizetéseket
Bezzeg Orbán veje!

Az érdekképviselet egyébként mintegy kétezer forintos béremelést szeretett volna elérni a dolgozóknak. A szakszervezet így kommentált: úgy tűnik, a cégnél már nemcsak az árak, hanem a bérek is a földön járnak. Ugyanis ötödik éve nem volt fizetésemelés.

A cégnél ezzel szemben azt hangsúlyozták a lapnak, hogy a béren kívüli juttatásokat fejlesztették az utóbbi években. És nem mellesleg csoportos létszámleépítés sem volt náluk. Januárban a kereskedelmi lánc az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy mindent elkövetnek azért, ne kelljen elküldeni dolgozókat, viszont pár nappal korábban lapunknak arra is utaltak, hogy a beruházásokra, munkahelyekre is hatással lehet a kényszerű vasárnapi szünnap.

A szakszervezet szerint egy átlagos dolgozó nettó 97 ezer forintot visz haza az Auchannál, és cafeteriát is kapnak, egyéni teljesítményük alapján pedig kevesen, de elérhetnek néhány ezer forintos béremelést.

A KASZ-szal május 20-a után ül újra tárgyalóasztalhoz a cég.

Kép: Google;

Hasonló hírek

Kiváló megoldás ízületi problémára: a fájdalom eltűnik egy pillantás alatt!

Mazsi

Rákos állatok húsát árulják a magyar üzletekben?

Mazsi

Botrányba fulladt az esküvő! Szörnyű, mit tett a menyasszony – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------