Image default
Életmód hírek

A barkácspercektől az órás szeánszok világába – Kávé-és teasarok otthonra, a borús napok ellen

Ha valaki szereti hosszan, elnyújtva kiélvezni egy-egy zamatos kávé vagy tea ízét, nyilván figyel arra is, hol fogyasztja el a frissítő, vagy akár nyugtató nedűt.

Az otthoni teázás és kávézás lehet szertartásos, de akár gyors is, a lényeg: adjunk az élvezetnek! Akár vizuálisan is! Házilag elkészíthető sarkok, bútorok, tálalók, mindenkinek!

A teraszon elkortyolt hideg sörök és fröccsök, limonádék után télen immár a forró italoké a főszerep. Bár jó eséllyel teát és kávét egész évben fogyasztunk, ilyenkor jön el az idő, amikor szeretünk hosszabban megállni és jobban kiélvezni az ízek, a zamatok minden pillanatát.

A hozzávalók és az edények tárolása sok otthonban már nem csupán csak praktikum, de dizájn, lakberendezési sítlus kérdése is. A kávé és tea témakör kifejezetten passzol az egyedi, elegáns vagy bohém megoldások kivitelezéséhez!

 

A serkentő – a gyógyteák esetében nyugtató, csillapító – italokhoz leginkább a természetes anyagok, a rengeteg fa és textil illik a legjobban. A nagyi régi bútorainak felújításával, zöldséges ládák újrahasznosításával és különböző, izgalmas “csináld magad” trükkök bevetésével bárkinek pillanatok alatt saját kávézó, teázó kuckója, pultja lehet. Akár fillérekből!

Mutatunk néhány inspiráló képet, amelyek alapján ki-ki elindulhat a tervezgetés útján.

Asztalos szakember bevonásával pedig nem csak könnyíthetünk a kivitelezésen, de olyan megoldásokhoz is eljuthatunk, amelyeket másoknál biztos, hogy nem látunk.

A JóSzaki nagyon jó inspirálásban – ezt a cikket ők hozták ma nekünk!

A kényelmi faktor mellett a hangulatosság nagyon fontos, hiszen ezt a sarkot csak olyasmire használjuk majd, amely kellemes számunkra. Nem árt olyan dizájnt választani, ami hozzátesz az élvezethez! Bizonytalanság esetén kérjük ki szakember véleményét, és persze hagyatkozzunk a szívünkre…

Forrás: JóSzaki.hu

Hasonló hírek

Névnapok január 12.

info

Itt a vége! Nem lesznek többé ToiToi-vécék a fesztiválokon!

Géza

Névnapok december 30.

info