Hirmagazin.eu
Főoldal » A 9000 “gyerek, vagy kiskorú” afgánnak 78 százaléka valójában felnőtt
Külföld

A 9000 “gyerek, vagy kiskorú” afgánnak 78 százaléka valójában felnőtt

Amikor regisztrálják őket, pontosan tudják, hogy mit kell mondaniuk. Nem elég, hogy a felnőttekhez képest kedvezőbb bánásmódban részesülnek, de ki sem toloncolhatják őket, ha bármit elkövetnek.

A Svédországba kísérő nélkül érkezett 9000 afgánnak legalább 78 százaléka hazudta gyermeknek vagy kiskorúnak magát – állította az Express. Ezt arra alapozták, hogy kikérték a svéd Migrációs Tanács adatait, amelyekből az a valószínűtlen adat keltette fel figyelmüket, miszerint túlnyomó részük “nemsokára” 18 évesnek vallotta magát, amikor regisztrálták.

Ezzel a csalafinta bevándorlóknak nem csupán arra nyílt lehetőségük, hogy a felnőttektől külön kezeljék őket, hanem arra is, ha bármilyen bűncselekményt követnének el, arra hivatkozhatnak, hogy ők még nem töltötték be a 18. életévüket.

Csak az elmúlt hónapban két ilyen eset is volt, amelyekről a Ripost is beszámolt.

Előbb egy afgán, majd egy eritreai bevándorló erőszakolt meg egy-egy svéd nőt és mindkettőjüket csupán 10 hónapnyi börtönre ítélték, mert kiskorúnak vallották magukat…

Mindannyian pontosan tudják, hogy a jelenlegi kormeghatározási módszerek hibahatára néhány hónap, mivel azonban egyiküknek sincs semmilyen iratuk, szinte lehetetlen megcáfolni azt, amit állítottak. Mindezeken túl, a “még éppen nem” 18 éves kiskorúakat a svéd törvények értelmében vissza sem toloncolhatják oda, ahonnan jöttek.

Forrás: Ripost/ Voiceofeurope

Kép: Flickr.com

Hasonló hírek

Klórgázt vet be az Iszlám Állam?

info

Rejtélyes hajóbaleset történt a Bermuda-háromszögtől nem messze

Mazsi

Hősként ünneplik a vonaton lövöldöző férfi lefegyverzőit

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------