Image default
Belföldi hírek

A 3-as metró akadálymentesítéséről és taxirendeletről dönthet ma a Közgyűlés

A Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztés elfogadásával a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén dönthet “az esélyegyenlőség megteremtése, a mozgásukban korlátozottak helyzetének további javítása érdekében” az állomások felújításával egyidejűleg a rekonstrukciós projekt korábbi műszaki tartalmában nem szereplő öt állomás – Arany János utca, Ferenciek tere, Kálvin tér, Corvin-negyed, Klinikák – speciális akadálymentesítéséről: ezeken az állomásokon a tervek szerint úgynevezett ferdepályás lifteket építenének.

Magyar Nemzet

A testület a taxisok javaslatára módosíthatja a taxirendelet, így július elsejétől drágább lehet Budapesten taxival utazni, ugyanis a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedhet, a kilométerdíj 280-ról 300 forintra nőhet, a percenkénti várakozási díj pedig 70-ről 75 forintra.

A Fővárosi Közgyűlés a több mint ötven előterjesztés között tárgyalhat a Lánchíd felújításáról, valamint a városnéző buszok üzemeltetésére vonatkozó koncessziós szerződésről is.

Forrás: MTI, Horado.hu

Hasonló hírek

Íme egy magyar nő, aki semmit nem hallott, semmit nem látott, és persze, azt se tudja, hogy Magyarországra tömegesen akarnak bevándorolni az illegális migránsok! Oszd meg!

Géza

BALLIBERÁLIS ÉRTELMISÉGIEK ÍRTAK NYÍLT LEVELET MERKELNEK

Edit

Jövőre hárommilliárddal több jut a rezidensek ösztöndíjára

info