Hirmagazin.eu
Főoldal » A 2021-es költségvetés fő célja a gazdaság újraindítása
Belföldi hírek

A 2021-es költségvetés fő célja a gazdaság újraindítása

Pénteken szavaz az Országgyűlés a jövő évi büdzséről.

A 2021-es költségvetés fő célja a gazdaság újraindítása. Több terület is nagyobb forrásból gazdálkodhat, jövőre például 156 milliárddal költenének többet az egészségügyre.

Sebestyén Géza, a Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, a költségvetés tervezésekor a kormány elsődleges célja a gazdaság helyreállítása, a munkahelyek megvédése. Éppen ezért megpróbálja minden lehetséges eszközzel támogatni a gazdaság összes szereplőjét.

Kiemelte, hogy különböző becslések, elemzések szerint 2021 egészében már Magyarország gazdasági növekedése is meghaladja az eurózóna és az OECD-országok átlagos növekedését, melyhez az is szükséges, hogy a kormány a költségvetés összeállításakor minél alacsonyabban tartsa a költségvetési hiányt.

A beszélgetésben kitért arra is, Magyarország gazdasági növekedését azok az országok is befolyásolják majd, amelyekkel gazdasági kapcsolatban áll. Így, ha egyes országokban lassabban indul újra a gazdasági fellendülés az akár a magyar fejlődést is lassíthatja.

A címlapfotó illusztráció. 

M1 / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Itt létesül két új ideiglenes befogadó állomás Magyarországon

Edit

Szakértő: természetes, hogy az IÁ kihasználja a migránsáradatot

Edit

Budapesten járt a fizikai Nobel-díjas tudós

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------