Főoldal > Hírek > Életmód > Életmód hírek > A 14 éves lány nem akart hidzsábot viselni… egy órával később anyja szörnyű dolgot tett!
A 14 éves lány nem akart hidzsábot viselni… egy órával később anyja szörnyű dolgot tett! 2

A 14 éves lány nem akart hidzsábot viselni… egy órával később anyja szörnyű dolgot tett!

Hirdetés

Nemrég egy olasz városban, Bolognában a hatóságok furcsa esettel találkoztak. Egy bevándorló családanya durván megbüntette 14 éves lányát, amiért nem akart hidzsábot viselni.

Fogta a nyíró gépet és szinte fejbőrig levágta lánya feje tetejéről a dús haját, mert a lánya a nagy hőségben szégyenében nem akarta nyilvánosság előtt viselni a hidzsábot.

Az iskolában a tanárok hamar észrevették, hiszen a fiatal lány egész hangulata megváltozott, ezért a bűnüldöző szervekhez fordultak. Jelenleg a lányt eltiltották a szülőktől és nővérével együtt szociális gondozásban részesülnek.

A 14 éves lány nem akart hidzsábot viselni… egy órával később anyja szörnyű dolgot tett!

Az érintett család Bangladesből származik. Több éve élnek Bologna külvárosában de a szomszédok sem sejtették, hogy radikális muzulmánok. Eddig a rendőrség sem fordított rájuk különösebb figyelemet.

A 14 éves lány nem akart hidzsábot viselni… egy órával később anyja szörnyű dolgot tett! 1

A hatóságok megállapították, hogy a szülők erőszakosan bántak a gyerekkel és a fiatal lány pszichológiai nyomás alatt élte le eddigi életét. Szülei sokszor szigorúan megbüntették, szigorúan tilos volt neki egyedül elhagynia a házat, vagy nyilvános helyen nem volt szabad levennie a hidzsábot, nem beszélhetett ellenkező nemű osztálytársaival.

A 14 éves lány nem akart hidzsábot viselni… egy órával később anyja szörnyű dolgot tett! 2

A város polgármestere szerint az anya viselkedése lányával szemben nem elfogadható. Ráadásul kiderült, hogy a lányt a helyi muszlim közösség is támogatta.

A 14 éves lány nem akart hidzsábot viselni… egy órával később anyja szörnyű dolgot tett! 3

Yassin Lafram, a közösség szóvivője elmondása szerint az iszlám nem gyakorolhat nyomást a gyermekekre. Az elvek elfogadása csupán a hiten alapszik. A gyerekekben is meg kell szülessen a vágy, hogy ide tartozzanak, a hitet nem szabad ráerőltetni senkire. Jelenleg a lányt ellenőrzés alatt tartják, a szülők sorsáról pedig a bíróság fog dönteni.

Úgy véljük, hogy a polgármester és a muszlim közösség szóvivője pozitívan állt hozzá, hogy meg tudják állapítani a probléma gyökerét. Nem a hidzsáb viseléssel van a probléma, hanem az anya viselkedésével. Ha a szülők lelki traumát okoznak gyermekeiknek, akkor azok visszafordíthatatlan következményekkel fognak járni amit később már nehéz bebizonyítani.

Forrás: buzzblog.eu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox