Főoldal » A 11 milliós Vuhan, a szellemváros – Döbbenetes felvételen, ahogy szellemvárossá változott Vuhan, ahonnan elindult a koronavírus – videó
Külföld

A 11 milliós Vuhan, a szellemváros – Döbbenetes felvételen, ahogy szellemvárossá változott Vuhan, ahonnan elindult a koronavírus – videó

Félelmetes, már-már hátborzongató drónfelvétel készült a szinte kihalt, 11 milliós lélekszámú Vuhan városáról, amelyet a koronavírus miatt helyeztek karantén alá.

A légi felvételen jól látszik: a parkok, utak elhagyatottak, egy lélek sem sétál az utcákon, az emberek nem indulnak el bevásárolni és autóval sem mennek az égvilágon sehova. A posztapokaliptikus filmet megidéző Vuhan szó szerint szellemvárossá változott, miután leállították a tömegközlekedést, illetve életbe lépett a városból való elutazás tilalma is.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kutatók a nagyvárost tartják a koronavírus kiindulási pontjának. Vuhan lakosságának január 25-én a kínai újévet kellett volna ünnepelnie, ehelyett azonban a halálos vírus miatt került karantén alá több várossal együtt. Így próbálják megakadályozni ugyanis a tüdőgyulladásos megbetegedés még gyorsabb terjedését. A korlátozások több tíz millió embert érintenek.

A járványnak már több tucat halottja és több ezer fertőzöttje van.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Katasztrofális lehet Donald Trump döntése

Géza

Hatalmas kihívással néznek szembe az európai titkosszolgálatok

Géza

Elutasítja az Oroszország elleni szankciókat az európai kamarai szövetség

Géza