Hirmagazin.eu
Főoldal » 95 éves lenne Marilyn Monroe – Ezeket biztosan Te sem tudtad a legendás színésznőről..
Életmód hírek

95 éves lenne Marilyn Monroe – Ezeket biztosan Te sem tudtad a legendás színésznőről..

Los Angeles – 95 évvel ezelőtt, 1926. június 1-jén született minden idők egyik legnagyobb szexszimbóluma, Marilyn Monroe. A sugárzóan szőke, telt idomú hollywoodi filmcsillag élete szegénységben, elhagyatottan kezdődött, de a későbbi csillogás sem hozta el számára a boldogságot, melyre egész életében áhítozott. Összeállításunkban tíz érdekességet gyűjtöttünk össze, amelyeket sokan nem tudhatnak a tragikusan fiatalon elhunyt szexdíváról.

1. Szegény, árva kislány

A kis Norma Jeane Mortenson nem sokkal születése után nevelőszülőkhöz került. Édesapját sosem ismerte, édesanyját, Gladyst paranoid skizofréniával diagnosztizálták, majd idegösszeomlást kapott. Kislányként tizenegy különböző nevelőcsaládnál élt, akik közül többen molesztálták. Családjában gyakori volt az ideggyengeség, mániákusan félt, hogy örökölte anyja betegségét.

Mindenki ezt olvassa most!

 

Nehéz gyerekkora volt Marilyn Monroe-nak /Fotó: ProfimediaNehéz gyerekkora volt Marilyn Monroe-nak /Fotó: Profimedia

2. Gyerekként ment férjhez

Csak 16 éves volt, amikor a szomszéd fiúval, James Dougherty-vel érdekházasságot kötött, hogy ne kelljen visszamennie az árvaházba, amikor nevelőszüleinek költöznie kellett. Később még kétszer férjhez ment, előbb Joe DiMaggio, majd Arthur Miller neje volt, de házasságain kívül is kereste szerelmet, több viszonya volt, Frank Sinatrával is randizott.

3. Gyárban dolgozott

A második világháború idején egy repülőgépgyárban dolgozott, ahol egy profi fényképésszel is megismerkedett. Fotómodell pályafutása 1944-ben kezdődött, nevét 1953-ban, mire Hollywood egyik legjelentősebb szexszimbóluma lett, hivatalosan is Marilyn Monroe-ra változtatta. Miatta lett népszerű Playboy magazin, de meztelen képeiért csupán 50 dollárt (mai árfolyamban: 14 ezer forintot) kapott. Első filmes megjelenése az 1947-es Dangerous Years-ben volt, ahol pincérnőt alakított.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Marilyn Monroe a Playboyban /Fotó: ProfimediaMarilyn Monroe a Playboyban /Fotó: Profimedia

4. Plasztikáztatott

1950-ben plasztikai műtéten esett át, az orrát operálták. Ezt követően az állát igazították meg, egy kis porcot rakatott be, hogy állvonala hangsúlyosabb legyen. Az amúgy is világos bőrét hormonkrémmel kente, hogy még világosabbá váljon.

5. Szuicid hajlam

Traumákkal teli gyermekkora miatt kevésbé volt kiegyensúlyozott, négyszer próbált meg véget vetni életének. Először ügynöke, egyben szeretője, Johnny Hyde halála után. Arthur Millerrel való házassága során teherbe esett, ám elvetélt, melyet követően újra öngyilkossági kísérletet tett. Később akarata ellenére pszichiátriára került.

6. Utálták a stábtagok

Monroe ismert volt arról, hogy mindenhonnan elkésett, elsősorban ingadozó hangulata miatt. A stábtagok és rendezők nem szívlelték, hogy mindig megváratta őket, nem lehetett tudni, feltűnik-e a forgatáson, problémás volt vele a munka, így hamar megutálták. A helyzet csak súlyosbodott, ahogyan egyre népszerűbb lett.

7. Gyötrő fájdalomban élt

Bár a filmes sikerek mellett a szexdíva legnagyobb vágya az volt, hogy gyermeket szülhessen, háromszor is elvetélt. Gyógyíthatatlan endometriózisa volt, mely miatt folyamatosan fájdalmak gyötörték. Hosszú éveken át tartó szenvedés után 1952-ben megműtötték.

8. Elnöki szerető

A híresztelések szerint Monroe az Amerikai Egyesült Államok 35. elnökével, John F. Kennedyvel szenvedélyes viszonyt folytatott. Állítólag annak öccsével, Robert Kennedyvel is ágyba bújt. Halála okát több teória is erre vezeti vissza halálát.

Monroe-nak és Kennedynek állítólag intim viszonya volt /Fotó: ProfimediaMonroe-nak és Kennedynek állítólag intim viszonya volt /Fotó: Profimedia

9. Bűnös titkok övezik a halálát

Halálának körülményei gyanúsak, tragédiája mai napig lázban tartják a rajongókat. Mindössze 36 éves volt, amikor 1962. augusztus 5-én holtan találtak rá brentwoodi otthonában. Az ágyában feküdt, a telefonkagylót a kezében tartotta. A boncolási jegyzőkönyv szerint barbiturát-túladagolás következtében hunyt el, melyet szorongása és krónikus álmatlansága miatt szedett, gyomrában azonban nem találtak gyógyszereket. Többen gyilkosságra gyanakszanak, de többen a két orvost hibáztatják, akik olyan tablettákat írtak fel, amelyeket együtt nem lett volna szabad szedni. Házvezetőnője is gyanúba keveredett, mert már a rendőrök kiérkezése előtt takarítani kezdte Monroe szobáját.

10. Okosabb Einstennél

Marilyn Monroe egy igazi könyvmoly volt, de a 163-as IQ-jával sem vették komolyan, hiába vágyott rá és képezte magát végig karrierje során. Filmjeiben sokszor a buta szőkét játszotta, ám úgy tudni, hihetetlenül magas IQ-jával Albert Einsteint és Stephen Hawkingot is megelőzte. Einstein és Hawking IQ-ját 160-ra becsülik.

Albert Einstein /Fotó: GettyImagesAlbert Einstein /Fotó: GettyImages
blikk

Hasonló hírek

Mégiscsak segít a szénhidrát a fogyókúrában!

info

Meglepő tanévnyitó egy budapesti iskolában

Géza

Újabb bíboros ítélte el a homoszexuális párok megáldását

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!