Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

9+1 szuper budapesti program az augusztus 20-ai hétvégére – képek, videó

Az augusztus 20-ai hétvége a bulizásról és az ünneplésről szól, nem is könnyű megtalálni a legjobb programokat a hatalmas kínálatban.

Segítünk választani: egy sor izgalmas eseményt ajánlunk a Szent István Nap eseménysorozat legjavából. Elmondjuk, hol találkozhat olimpikonokkal, hol kóstolhat ikonikus csárdaételeket Michelin-csillagos étterem tolmácsolásában, de azt is eláruljuk, hogy lehet fix áron jókat enni-inni a rendezvények helyszínein.

Augusztus 20-án, Magyarország nemzeti és állami ünnepén általában kiemelkedően érdekes programok várják az érdeklődőket, az idei évben azonban különösen izgalmas eseményeknek lehetünk résztvevői. Azért, hogy egy kicsit megkönnyítsük a kikapcsolódás megtervezését, kiválasztottunk tíz olyan programot, amelyek kiváló kikapcsolódást biztosíthatnak mindazok számára, akik Szent István napját felejthetetlen módon szeretnék megünnepelni. Nézzük is meg, merre nézelődjünk, ha a hosszú hétvégén Budapesten tartózkodunk!

1. Az augusztus 20-ai felvonulás és kiállítás

Különleges születésnapi partira készül az ország, az ünnepi eseménysorozatot egy grandiózus felvonuló ünnepség nyitja meg. Az Oktogontól a Hősök teréig impozáns, guruló installációk közt vonul végig több száz fellépő, köztük Péter Szabó Szilvia, Wolf Kati, Navratil Andrea és Horváth Tamás énekesek, valamint a Kelemen Kabátban, a Road és a Göncöl Zenekar több száz táncos kíséretében.

Mindenki ezt olvassa most!

Az Andrássy úton végiggördülő alkotások három tematikába rendeződnek: föld, haza és nemzet. Elsőként a magyar eredetmondák legendás állatai, a pogány hitvilág alakjai, a turul és a csodaszarvas jelennek meg itt. A négy és fél méter magas turulmadarat és a 16 ember által működtetett csodaszarvast a „haza” témájú blokkban a kilenc méter átmérőjű korona követi, de Szent István óriásszobra is megjelenik majd. Az ünnepélyes felvonulás zárójelképe a mintegy 60 méter hosszú magyar zászló lesz.

Az installációk az augusztus 20-ai felvonulást követően, az ünnepi hétvégén is látogathatók lesznek egy interaktív kiállítás keretében a Hősök terén.

A felvonulás augusztus 20-án, 10:00 és 11.30 óra között tekinthető meg. A kiállítás augusztus 20-án 12:00 és 22:00 óra között látogatható.

2. A Hősök útján életre kel a történelem

A történelem szerelmeseit is izgalmas programok várják. A Budai Vár legnagyobb területen zajló eseménye például a magyar történelem kivételes alakjainak állít emléket. A szervezők hét történelmi személy hősi cselekedeteit mutatják be hét különböző helyszínen, a Tóth Árpád sétányon a Hadtörténeti Múzeum és a Magyar Honvédség Hagyományőrző csoportjainak támogatásával.

Hosok utja 03.png

I. István király, Szent László, Hunyadi János, az Egri nők, Kászonyi Dániel, Muhr Ottmár és Duska László: közös bennük, hogy mind olyan sorsfordító döntéseket hoztak meg, amelyek miatt ma hősként tekintetünk rájuk, döntésük nagy hatással volt a magyar történelem alakulására. A látványos, szerepjátékos hagyományőrző bemutatókon lehetőség lesz a korhű fegyverek, eszközök kipróbálására is, az előadások végén pedig egy különleges, erre az alkalomra készült selfie-géppel mindenki készíthet közös fotót kedvenc történelmi hősével.

Mindenki ezt olvassa most!

A Hősök útja augusztus 20-án 9:00 és 19:00 óra között látogatható.

3. Komolyzenei élmények festői kilátással: Panorama Classical

Aki nyugodtabb, „csendesebb” programokat keresne a nyüzsgés közepette, annak egy rendhagyó zenei élményt ajánlunk a teljes hosszú hétvégére: a város egyik legszebb panorámájával bíró Filozófusok kertjében (Gellért-hegy, víztározó teteje) egy elegáns piknikre kerül sor, ahol a legnépszerűbb komolyzenei előadók koncertjeihez a vár és a város látképe adja a nem hétköznapi díszletet, a zenét babzsákokon, vagy a fűben ülve, a lámpafüzérek meghitt fénye alatt falatozva, borozgatva hallgathatja a közönség.

Panorama Classical 02

A gyerekek sem fognak unatkozni közben, egész napos „hangszersimogató” keretében ismerkedhetnek a különböző hangszerekkel.

A Panorama Classical augusztus 20-án 11:00 és 20:00 óra között, augusztus 21-én és 22-én pedig 11:00 és 22:00 óra között várja az érdeklődőket.

4. Csárdafesztivál – hagyományos ételek Michelin-csillagos tolmácsolásban

Az ország és a határon túli térségek legjobb magyar csárdáinak ikonikus ételeit kóstolhatjuk meg a Vörösmarty téren. Erre az alkalomra a két Michelin-csillagos Onyx étterem is csatlakozik a résztvevőkhöz egy pop-up csárdával. A kivételes gasztroélményt tánc- és népzenei programok kísérik a térre épített színpadon, de az éttermek asztalainál ülve is nyomon követhetjük az eseményeket.

Csarda Fesztival 01.png

A fesztivál első napja a népművészeti hungarikumokat állítja a középpontba, a második napon a magyar nóta lesz a főszerepben, míg a harmadik napon „folk&roll” dallamokat hallhatunk a bemutatók és kóstolók ideje alatt. A műsorvezető Kovács Lázár lesz.

A Csárdafesztivál augusztus 20-21-22-én 10:00 órától 22:00-ig látogatható.

5. Sporthősök – emberek emberfeletti teljesítménnyel

Augusztus 20-án és 21-én a Március 15. téren megtapasztalhatjuk, hogy hősök nemcsak történelmi személyek lehetnek, hanem olyan kortársak is, akik erőn felül teljesítenek az egész ország javát szolgáló cél érdekében. Ilyen hősök a sportolók is, akik nem csak sikereikkel, hanem kemény munkájukkal is inspirálnak minket. Róluk fog szólni a Sporthősök című, kétnapos rendezvénysorozat: a Március 15. térre tervezett egyedi „fordított lelátó” jellegű színpadon a múlt és jelen sporthősei és a tokiói olimpia magyar bajnokai mesélik el győzelmeik és bukásaik történetét.

Sport Hosok 01.png

A tér egy rendhagyó kiállításnak is otthont ad, ahol az olimpikonjainkról készült, eddig soha nem látott portrésorozatot, sportolói relikviákat és mozgóképeket láthatunk.

Mindenki ezt olvassa most!

A gyerekeket egy interaktív, sport tematikájú játszótér várja, ahol próbára tehetik képességeiket és megtudhatják, melyik sporthoz illenek leginkább az adottságaik.

A Sporthősök augusztus 20-án és augusztus 21-én 9:00 és 19:00 óra között látogatható.

6. Gyerekliget – mesebirodalom nemcsak kicsiknek

A Városliget egyik elvarázsolt helyszíne, a Vajdahunyad vára két napra mesebirodalommá változik: herceg- és hercegnőképző, bábelőadás, vásári mutatványok, tűzzsonglőrök, Csukás István leghíresebb és legszeretettebb mesehősei várják a gyerekeket és szüleiket.

Gyerekliget 02

Minden korosztálynak különleges élmény lehet a Magyar Honvédség eszközeinek, járműveinek megismerése, és sok más különleges hadászati eszköz mellett itt látható majd először a Honvédség új büszkesége, az új Leopard tank.

A Gyerekliget augusztus 20-án és augusztus 21-én 9:00 és 19:00 óra között látogatható.

7. Operett Korzó – zene, amely felpezsdít

A Vigadó előtti téren, az ikonikus szökőkutat augusztus 20–22. között egy félkör alakú színpad fogja körülölelni, ahol a Budapesti Operettszínház sztárjai adnak elő közönségkedvenc műveket.

Operet Korzo 01.png

A pezsgő élőzenei show-t exkluzív gasztronómiai élmény teszi teljessé: a VinCE Buborék Fesztivál, melyen az itthon elérhető pezsgők, proseccók, cavák, champagne-ok és fröccsök legjava mutatkozik be.

Az Operett Korzó augusztus 20-án 10:00 és 18:00 óra között, augusztus 21-22-én 10:00 és 22:00 óra között látogatható.

8. Városok sétánya – Budapestre költözik az ország

Az Alkotmány utcában Magyarország összes zászlója felsorakozik, ezenkívül olyan információs „totemek” láthatók, amelyek az összes megyéről, Budapestről és az egész országról mesélnek. A kiállítás célja, hogy bemutassa az ország kulturális gazdagságát.

Varosok Setanya 01

A vidékről érkezők megkereshetik saját településük zászlóját, és akár egy szelfit is készíthetnek a lobogóval, háttérben a Parlamenttel.

A Városok sétánya augusztus 20. és augusztus 22. között egész nap látogatható.

9. Aranyvonat Kiállítás – sínre tett időutazás

Az eredeti Aranyvonat 1938-ban készült el, azzal a céllal, hogy körbeutaztassa a Szent Jobb ereklyét a történelmi Magyarország területén. A szerelvény a második világháborúban megsemmisült, a meglévő tervek alapján, történészek bevonásával azonban hitelesen újra tudták építeni, és 2020-ban adtak át a Vasúttörténeti Parkban.

Aranyvonat 01

A rekonstruált Aranyvonat az augusztus 20-ai hétvégére a Parlamenthez közel eső Alkotmány utcába költözik, hogy bemutatkozzon az érdeklődő közönségnek.

Az Aranyvonat Kiállítás augusztus 20. és augusztus 22. között 9:00-től 18:00 óráig látogatható.

+1: Szent István Nap bisztró

A szervezők arra is gondoltak, hogy a Szent István Nap résztvevői ne találkozzanak irreálisan magas árakkal az ünnepi hétvégén. A rendezvénysorozat összes helyszínén megtalálhatók lesznek a fix árakkal dolgozó Szent István Nap bisztróházak, melyekben a Szent István Nap söre, a Borsodi Világos csapolva és dobozosan egyaránt 350 forintért, az alkalomra címkézett NaturAqua ásványvíz 190 forintért, a Spar Szent István Nap szendvicsei pedig 390 forintért lesznek kaphatók. A Coca Cola egyedi, magyar motívumokkal díszített dizájnnal készült palackokkal ünnepel, az italok 290 forintba kerülnek majd. Azok a vendégek, akik a visszaváltó pontokon leadják a már nem használt poharaikat, Szent István Nap karkötőt kapnak ajándékba.

A Szent István Napon még több száz ünnepi program közül választhatunk, ezekről itt található információ: szentistvannap2021.hu

A rendezvények ingyenesek, de van olyan program, amely regisztrációhoz kötött. Minden kültéri esemény látogatható kutyával is, de a tűzijáték és a sok hanghatás miatt érdemes mérlegelni, hogy magunkkal hozzuk-e a házikedvenceket.

Mindenki ezt olvassa most!

A Szent István Naphoz tartozó szabadtéri események korlátozás és védettségi igazolvány nélkül látogathatóak.

BRAND & CONTENTBrand & Content

A cikket a Brand & Content készítette a HG Media megbízásából.

Hasonló hírek

Újra nettó hitelfevevők a cégek

info

Országszerte tüntettek a kutyáját vontató, állatkínzó nő ellen – Helyszíni fotók Kiskunhalasról

Géza

Áder János: Minél gyorsabban klímabaráttá kell alakítani a világgazdaságot

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------