Hirmagazin.eu
Főoldal » 90-es évek: Leszámolások, áruló rendőrök, félrevitt nyomozások – Újraindítja a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda..
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

90-es évek: Leszámolások, áruló rendőrök, félrevitt nyomozások – Újraindítja a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda..

Eddig megoldhatatlannak hitt maffialeszámolások ügyében indított újra nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Ezek a merényletek részei voltak a ’90-es években dúló, rengeteg halottal járó alvilági háborúnak. Most kiderül, hogy miért nem sikerült annak idején elfogni a robbantások és gyilkosságok elkövetőit.

Eddig megoldhatatlannak gondolt leszámolások ügyében indított nyomozást a rendőrség. Információink szerint több koronatanú is arról vallott, hogy az újra leporolt ügyek mögött az a Portik Tamás állhat, aki a Prisztás-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás megrendelése miatt már jogerős fegyházbüntetését tölti. A rendőrség nyomozást folytat Portik fiatalkori bűntársa, Muskovics Gyula meggyilkolása ügyében, akit 1995 júliusában lőttek agyon a fővárosi Zugligeti úton, az esküvője előtt pár nappal. Kiderülhet az is, ki robbantotta fel 1995 szeptemberében azt a jordán pénzváltót, aki állítólag halála előtt összeveszett Portikékkal. Emellett leporolták a T. Pál elleni merényletkísérlet aktáját is: a Portikot fiatalkorában felkaroló férfibe kilenc golyót lőttek, de túlélte a támadást. Újra nyomoznak a Prisztás-vagyon örököse ellen elkövetett támadás ügyében is. H. Istvánt egy biciklire helyezett bombával sebesítettek meg életveszélyesen. Az újra elővett leszámolások közül egyben, a Gyüre József ellen elkövetett emberölésben már gyanúsítottak is vannak. A felbujtó a rendőrök szerint Portik, a gyilkosság végrehajtója pedig az Energol-vezér egyik katonája, K. Gábor lehetett.

Az alvilági háborúkról és a ’90-es évek zavaros időszakáról Orosz István, a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnszervezetek Elleni Osztályának volt vezetője nyilatkozott.

Orosz szerint már a leszámolások kezdetén megvolt az akarat Portik Tamás elszámoltatására, ugyanakkor azt is elismerte, hogy több áruló hatósági ember sikeresen akadályozta a nyomozásokat.

Voltak elhallgatott információk, voltak szakszerűtlen lépések, illetve voltak tudatosan rossz döntések – tette hozzá. Műsorunkban megszólalt még Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Szikinger István, Portik Tamás védője, Zamecsnik Péter, a Fenyő-gyilkosság megrendelésével vádolt Gyárfás Tamás ügyvédje, valamint Végh József kriminálpszichológus is.

PS

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Újra egy jelentős elfogás, 4 dílerre csaptak le rendőreink.. – a felderítőmunka meghozta az eredményét! – videók, képek

Géza

Figyelem! Jegyellenőrt bántalmazott, még a képen is elmebeteg kinézetű férfi – videó.. Rendőreink a lakosság segítségét kérik az elkövető felkutatásához!

Géza

Tragédia Pest megyében: női holttestet találtak ebben a családi házban – fotók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!