Hirmagazin.eu
Főoldal » 9 havi csúcson a magyar gazdaság
Gazdaság

9 havi csúcson a magyar gazdaság

forrás: MTI

Tavaly november óta nem nőtt olyan gyorsan a magyar gazdaság, mint idén augusztusban a Világgazdaság mutatószáma, a gyorsulási irányadó (GYIA) szerint.

 9 havi csúcson a magyar gazdaság

A lap csütörtöki számában közölte: augusztusban 2,7 százalékkal nőtt az index éves alapon a júliusi 2,6 százalékos növekedés után. A bővülést elsősorban a lakossági fogyasztás hajtotta, emellett az export is segítheti a gazdaságot, a beruházások visszaesését pedig az uniós források lehívása tompíthatja – írták.

A lendület a következő hónapokban is fennmaradhat, az év második felében 3 százalék fölé kerülhet a bruttó hazai termék (GDP) bővülésének üteme az elemzők szerint.

Kiemelték, hogy az index tíz komponense közül a többség felfelé húzza a mutatót, ami jelzi, kiegyensúlyozott a növekedés szerkezete.

Az alacsony inflációs környezet miatt a reálkamat alacsony, miközben a pénzkínálat növekszik, ami támogatja a gazdaság bővülését, és kedvezően hatott az indexre egyebek mellett a BUX emelkedése is. A reálgazdasági komponensek közül azonban a fogyasztási hitelállomány visszaesése lefelé húzta a mutatót – írták. A gazdaság motorja továbbra is a keresetek növekedése ami az alacsony inflációval párosulva folyamatosan növekvő fogyasztást tesz lehetővé – írta a Világgazdaság.

 

Hasonló hírek

Az MNB új szabályozást vezet be

Edit

Wellness központ is épül az új veszprémi uszodában

Géza

A versenyképesség növelését is segíti a felelős foglalkoztatás (+videó)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------