Image default
Kirándulás, utazás itthon

8 meseszép magyar falu, melyeknél különlegesebbet keresve sem találhatnál

Bár egészen aprócska, Magyarország mégis népszerű turistacélpont. Ez nem véletlen, hiszen telis-tele van eldugott csodákkal, melyeket bármelyik nagyobb ország megirigyelhetne.

Mintha csak egy földi paradicsomba csöppennél, rengeteg a felfedezésre csábító erdő, és hegyvidékekben meghúzódó, tiszta levegőjű, csendes kis falu, amik tökéletes úti célok a feltöltődéshez és a háborítatlan nyugalom átéléshez.

Meseszép magyar falvak

Nem kell hosszas kilométereket utaznod, hogy igazi kis ékszerdobozokra bukkanj, mert a legtöbb magyar település nem szűkölködik természeti kincsekben és látnivalókban. A jósvafői Tengerszem-tó igazi népmesei hangulatot idéz, de a Bokodi-tó partjára épült úszó falunak szintén csodájára jár a világ. És ezzel még mindig nincs vége a változatos tájaknak.

Az ország északkeleti szegletében, a Jósva, a Kecső- és a Tohonya-patak összefolyásánál fekvő Jósvafő természeti kincse a Tengerszem-tó mesebeli látványt nyújt.
Az ország északkeleti szegletében, a Jósva, a Kecső- és a Tohonya-patak összefolyásánál fekvő Jósvafő természeti kincse a Tengerszem-tó mesebeli látványt nyújt.
A Duna bal partján fekvő, gyönyörű Zebegényt imádják a kirándulók, hiszen minden pontjáról csodálatos panoráma tárul a szemed elé.
Még meg sem érkezel a balatongyöröki Szépkilátóhoz, de máris csodálatos kilátás nyílik. Balatongyörököt így nemcsak a fürdőzésre, de az aktív kikapcsolódásra vágyók egyaránt élvezni fogják.
Fertőrákos a Fertő-Hanság Nemzeti Park része, kellemes tóparti úti cél tele látnivalóval, a környék állat- és növényvilága pedig páratlanul gazdag.
Sukoró igazi kis gyöngyszem a Velencei-tónál, ahol ma is láthatsz nádfedeles házakat, az utcakép pedig lépten-nyomon egy népmese helyszínére emlékeztet.
Magyarpolányban megelevenedik a klasszikus népi építészet, de már maga a táj is kimeríthetetlen természeti szépséget rejt magában.
Erdőbénye szintén megőrizte tájképi megjelenését, a település kellemes atmoszférája és történelmi múltja pedig vonzza a kirándulni, feltöltődni vágyó turistákat.
Budapesttől 125 kilométerre, a Tisza partján fekvő Nagykörűt az ország cseresznyéskertjének is nevezik, ahol a látogatók tavasszal bejárhatják a virágpompába öltözött gyümölcsöst, és gyönyörködhetnek a falu páratlan színeiben.
Fotó: Orszagalbum/Béla Magyar
Femina

Hasonló hírek

Hajóval Szentendrére

info

Amiért Zalakaros kihagyhatatlan úti cél

info

Átadták Az év ökoturisztikai létesítménye díjakat

Edit