Hirmagazin.eu
Főoldal » 8 izgalmas tény a csókról
Bulvár

8 izgalmas tény a csókról

2015 03 20 140259

Itt a tavasz, a szerelem hónapja, amikor kéz a kézben andalognak a párok a napsütötte ligetben, édes kis semmiségeket súgdosnak egymás fülébe, hogy aztán egy terebélyes fa alá bújva ajkuk összeforrjon. Mi most ez utóbbi tevékenységet vesszük górcső alá.

1.- A világ leghosszabb csókja 58 órán át tartott.

Guinnes rekordot döntött az a thai párocska, akik 2013-ban egészen pontosan 58 órát, 35 percet és 58 másodpercet csókolóztak egyvégtében.

2.- A csókolózás jót tesz a fogazatunk egészségének is!

A fogorvos rendszeres meglátogatása helyett azért nem ajánljuk, de érdemes tudni, hogy a csókolózás a fogainkat is védi. A romantikus csókcsata közben ugyanis megnövekszik a nyáltermelés, ami így egy füst alatt kipucolja az ételmaradékokat és a fogzománcot is erősíti.

3.- A csókolózás erősíti az immunrendszert.

Tíz másodpercnyi csókolózás során 80 millió baktériumot csereberélünk. Egy kutatás pedig megállapította, hogy a naponta legalább kilencszer csókolózó párok ugyanolyan baktériumkészlettel rendelkeznek a szájukban.

4.- A nők jobban szeretik a csupasz állú férfiakat csókolgatni.

Lehet, hogy a szakál nagyon szexi és divatos is manapság, ennek ellenére a nők többsége a csupasz ábrázatra nyom szívesebben csókot. Azért a borostás, bajszos uraknak sem kell azonnal borotvát ragadni, a felmérés szerint a nők 33%-a viszont kifejezetten bukik a férfias arcszőrre.

5.- A reggeli búcsúcsók meghosszabbítja az életet.

Azok a férfiak ugyanis, akiket reggelente asszonykájuk búcsúcsókkal indít útnak, átlagosan 5 évvel tovább élnek társaiknál, 30%-kal jobban keresnek és ritkábban válnak autóbalesetek áldozatává. A szerető csóktól ugyanis magabiztosabbak, nyugodtabbak és optimistábbak lesznek, testileg, lelkileg is javukra válik a búcsúpuszi.

6.- Az emberek nagy része egy irányba dönti a fejét.

Igazán illúzióromboló és romantikagyilkos, ha a csók elején összeütközik partnerünkkel az orrunk. Ha félrebillentjük kissé a fejünket, talán elkerülhetjük ezt, ám egy kutatás arra is rávilágított, hogy az emberek kétharmada ösztönösen jobbra húz.

7.- Az esküvőn elcsattanó csók egészen az ókori római időkig nyúlik vissza.

„És most megcsókolhatja a menyasszonyt!” –kapja meg a paptól, vagy az anyakönyvezetőtől a zöld lámpát a vőlegény, már az ókori római szokások óta. Akkor ugyanis az esküvői csók egyfajta nyilvános szerződést is megpecsételt.

8.- Nem mindenütt csókolóznak az emberek.

A világnak nem minden táján bevett szokás a csók, a kultúrák 10%-ában egészen másképp fejezik ki a forró érzelmeket.

Forrás: marmalade; Kép: marmalade;

Hasonló hírek

Megtörte a csendet: Magánéletéről vallott a magyar énekes

Mazsi

19 éves barátnője szülne gyermeket Benkő Dánielnek!

Mazsi

Óriási hír: 40 évesen újra babát vár Szinetár Dóra

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------