Image default
Bulvár

8 izgalmas tény a csókról

2015 03 20 140259

Itt a tavasz, a szerelem hónapja, amikor kéz a kézben andalognak a párok a napsütötte ligetben, édes kis semmiségeket súgdosnak egymás fülébe, hogy aztán egy terebélyes fa alá bújva ajkuk összeforrjon. Mi most ez utóbbi tevékenységet vesszük górcső alá.

1.- A világ leghosszabb csókja 58 órán át tartott.

Guinnes rekordot döntött az a thai párocska, akik 2013-ban egészen pontosan 58 órát, 35 percet és 58 másodpercet csókolóztak egyvégtében.

2.- A csókolózás jót tesz a fogazatunk egészségének is!

A fogorvos rendszeres meglátogatása helyett azért nem ajánljuk, de érdemes tudni, hogy a csókolózás a fogainkat is védi. A romantikus csókcsata közben ugyanis megnövekszik a nyáltermelés, ami így egy füst alatt kipucolja az ételmaradékokat és a fogzománcot is erősíti.

3.- A csókolózás erősíti az immunrendszert.

Tíz másodpercnyi csókolózás során 80 millió baktériumot csereberélünk. Egy kutatás pedig megállapította, hogy a naponta legalább kilencszer csókolózó párok ugyanolyan baktériumkészlettel rendelkeznek a szájukban.

4.- A nők jobban szeretik a csupasz állú férfiakat csókolgatni.

Lehet, hogy a szakál nagyon szexi és divatos is manapság, ennek ellenére a nők többsége a csupasz ábrázatra nyom szívesebben csókot. Azért a borostás, bajszos uraknak sem kell azonnal borotvát ragadni, a felmérés szerint a nők 33%-a viszont kifejezetten bukik a férfias arcszőrre.

5.- A reggeli búcsúcsók meghosszabbítja az életet.

Azok a férfiak ugyanis, akiket reggelente asszonykájuk búcsúcsókkal indít útnak, átlagosan 5 évvel tovább élnek társaiknál, 30%-kal jobban keresnek és ritkábban válnak autóbalesetek áldozatává. A szerető csóktól ugyanis magabiztosabbak, nyugodtabbak és optimistábbak lesznek, testileg, lelkileg is javukra válik a búcsúpuszi.

6.- Az emberek nagy része egy irányba dönti a fejét.

Igazán illúzióromboló és romantikagyilkos, ha a csók elején összeütközik partnerünkkel az orrunk. Ha félrebillentjük kissé a fejünket, talán elkerülhetjük ezt, ám egy kutatás arra is rávilágított, hogy az emberek kétharmada ösztönösen jobbra húz.

7.- Az esküvőn elcsattanó csók egészen az ókori római időkig nyúlik vissza.

„És most megcsókolhatja a menyasszonyt!” –kapja meg a paptól, vagy az anyakönyvezetőtől a zöld lámpát a vőlegény, már az ókori római szokások óta. Akkor ugyanis az esküvői csók egyfajta nyilvános szerződést is megpecsételt.

8.- Nem mindenütt csókolóznak az emberek.

A világnak nem minden táján bevett szokás a csók, a kultúrák 10%-ában egészen másképp fejezik ki a forró érzelmeket.

Forrás: marmalade; Kép: marmalade;

Hasonló hírek

Úszva akarja megkerülni a Földet

info

Kiss Ádám megnősült

Edit

Szomorú bejelentést tett Hajdú Péter

Mazsi