Főoldal > Hírek > Életmód > Életmód hírek > 8 dolog, amit sürgősen ki kellene pucolni az életedből
8 dolog, amit sürgősen ki kellene pucolni az életedből

8 dolog, amit sürgősen ki kellene pucolni az életedből

Hirdetés

Ha sikerül kitakarítanod ezt a 8 dolgot az életedből, nagy lépést teszel a boldogság felé. Felkészültél a kényelmetlen igazságra?

 

8 dolog, amit sürgősen ki kellene pucolni az életedből

A BOUVET blog szerzője összegyűjtötte azokat a dolgokat, amik elengedhetetlenül szükségesek a boldog, kiegyensúlyozott élethez. Természetesen ez a lista szubjektív, ha te ismersz más jeleket is, írd meg nekünk!

1. Panaszkodás

A fő kérdések: kinek? Ki hallgat meg? Mire mész azzal, hogy panaszkodsz? Jobb lesz neked? Anyám mindig panaszkodik, mindenen. Ő azt szeretné, hogy sajnálják. Ellenben elérte, hogy a fél világ immár, ha meglátja őt az utca egyik oldalán, áttér a másik oldalra. Erre gondolj: ha panaszkodsz, az elképesztően sok negatív energia, egyrészt, másrészt hidd el, mindenki cipeli a saját keresztjét.

2. Pletykálkodás

A fő kérdések: minek? Neked attól miért jobb? Neked attól miért jó egyáltalán? Fordítva is elsülhet: neked az jó, ha rólad pletykálkodnak mások? Hidd el, ha te pletyis vagy, akkor a hátad mögött ugyanez lesz veled is. Murphy törvény.

 

8 dolog, amit sürgősen ki kellene pucolni az életedből

3. Halogatás

Már Pató Pál úr idejében sem volt trendi. A gáz az, hogy egyszer úgyis meg kell oldanod azt a feladatot, amit épp most gördített eléd a sorsod.

4. Szüntelenül csak a munka

Erről egy tanmese jutott eszembe. IDE kattints és olvasd el!

5. Felesleges kiadások

Ha átlátod, mennyi ételt dobsz a kukába, mennyi cipő van otthon nálad is, amit soha nem hordtál még és nem is fogsz, ha rájössz, mennyi ruhád van, amiken még mindig ott fityeg az árcédula, máris jogosnak érzed ezt a pontot.

6. Azon aggódni, hogy mit gondolnak mások

Ha végképp nem érdekel, hogy mások mit gondolnak, akkor a szabadság egy döbbenetes szintjét érted el.

7. Perfekcionizmus és önbizalomhiány

Egyik üti a másikat. Az a lényeg, hogy tedd meg, ami tőled telik, de fogadd el, hogy vannak és lesznek hibáid. De benned is több a jó, mint a rossz. Ha szereted magad, a hetes pont máris két olyan fogalmat takar, amikre nálad nincs esély.

8. Rágódni a múlton, aggódni a jövőn

Egyszer Teréz anyát megkérdezték, mi volt élete legkedvesebb napja. Azt felelte: A ma. Gondolkodj el ezen!

Forrás: szeretlekmagyarország

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: