Hirmagazin.eu

7 pénzügyi tanács a világ leggazdagabb embereitől

 Aktuális hírek
  • Óriási örömhírt jelentett be Szabó Zsófi, nem korai ez még? Hamarosan fenekestül felfordul a fiatal műsorvezető élete! Földöntúli boldogságról tanúskodik Szabó Zsófi legfrissebb Facebook-bejegyzése! A fiatal műsorvezető még 2016 őszén fogadott örök hűséget párjának, a lovassportokban jeleskedő Zsolttal azonban az...
  • Tízmilliós, erotikus műkincseket rejt Friderikusz villája Friderikusz Sándor különleges hobbinak hódol. Értesülésünk szerint erősen vonzódik az erotikus festészethez, sok milliót hajlandó fizetni egy-egy ilyen műalkotásért. Eddig csak kósza pletykákat lehetett hallani arról, hogy a rejtőzködő életet...
  • Gáspár Bea gyógyíthatatlan? Már külföldön keres neki orvost Győzike Hónapokkal ezelőtt kezdődött Bea asszony kálváriája. Mint kiderült, Gáspár Győző felesége pajzsmirigy-alulműködésben szenved, ami miatt már 35 kilogrammot hízott. Saját bevallása szerint alig eszik, de ha megiszik egy pohár vizet,...
  • Felfoghatatlan kegyetlenség, nőkre támadt a magyar énekes Teljesen kifakadt! Barátai sem tudják, mi lelte az énekest. Teljesen kiborult Király L. Norbi! Az énekes a Facebook-oldalán írta ki magából gondolatait egy rendkívül kényes témában. Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal...
  • Újra szíve miatt kínlódik Balázs Fecó! A szélsőséges időjárás megkeseríti a szívpanaszokkal küzdő emberek életét is. A Kossuth-díjas énekes is szenved. A 66 éves énekesnek az utóbbi időszakban kétszer is kés alá kellett feküdnie szívpanaszai miatt....

7 pénzügyi tanács a világ leggazdagabb embereitől

7 pénzügyi tanács a világ leggazdagabb embereitől
augusztus 27
10:49 2015

Ha egy igazán finom és ízletes fogást akarsz készíteni, akkor egy ötcsillagos receptre van szükséged. Ha egyedi módon szeretnéd berendezni a lakásod, akkor egy elismert lakberendezőhöz fordulsz.

2015-08-27_104809

Azonban kihez kell fordulni, ha az anyagiak terén szeretnél sikereket elérni? Olyan személyiségektől ihletődj, akik dollármilliókat szereztek és sikerült is megőrizni, mi több, kamatoztatták is azokat.

1. Szabadulj meg a felesleges kiadásoktól: csak mert megteheted, hogy megvásárolj bizonyos dolgokat, még nem jelenti azt, hogy valóban szükséged is van rá. Jó példa erre Vincent Karthesier, a Mad Men sztárja, aki miután New Yorkba költözött nem sietett új házat és autót vásárolni magának. Megelégedett egy kétszobás lakással, és új autó helyett a tömegközlekedést választotta.

2. Vásárolj okosan: amikor költekezünk, csináljuk okosan. Carmelo Anthony, a híres kosárlabdázó évente dollár tízmilliókat keres, mégis folyton az árleszállításokat keresi. Saját bevallása szerint még 1-2 dollárért is képes más üzletbe menni. Sokak szemében ez visszatetsző, ám mások szerint pénzügyi intelligencia. Sose gondold úgy, hogy elég pénzed van, minek takarékoskodni. Profitálj minden lehetőségből, amikor esély van arra, hogy pénz maradjon a zsebedben.

3. Költs ma, hogy holnap spórolhass: 2011-ben Barack Obama azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy szigeteljék le a házaikat, így takarékoskodjanak a fűtésszámlán. Függetlenül, hogy szigetelésről, vagy nyílászárók cseréjéről van szó, igyekezzünk megoldani ezeket a problémákat időben, hogy később ne fizessünk rá.

4. Hagyd a szerencsét és menj dolgozni: a legtöbb ember földtől elrugaszkodott gondolatnak tartja, hogy azon gondolkodjon, meggazdagodhat. Számukra két módon lehet gazdag valaki: ha rámosolyog a szerencse, vagy ha örököl. Donald Trump szerint létezik egy harmadik lehetőség is: a munka. A szerencse a kemény munkából fakad. Trump azt írja a könyvében, hogy úgy kell gondolkodni, mint egy bajnok.

„Ha a munkád megtérül, az esetek többségében az emberek azt fogják mondani, hogy szerencsés vagy. Lehet, hogy így van, eléggé szerencsés vagy, hogy eszed legyen és keményen dolgozz” – fogalmaz a milliárdos.

5. Ne fuss a kütyük után: nem kell mindig mindenből a legújabbat megvenni. Manapság nagyon könnyű ebbe a csapdába beleesni, hisz úton-útfélen az arcunkba nyomják a legújabb telefonokat, számítógépeket, mp3 lejátszókat stb. gondolkodjunk, mielőtt beleugrunk az üzletbe.

6. Kerüld el a hiteleket: az embereknek sokszor azért vannak pénzügyi problémáik, mert tovább nyújtóznak, mint a takarójuk ér. Hitelkártyákat használnak, hogy gazdagabbnak érezzék magukat, azonban csak szegényebbek lesznek, amikor vissza kell fizetniük a kölcsönt.

7. Ne próbálj lépést tartani a celebekkel: a sikeres és híres emberek hasznos tanácsokat adnak, ám ne felejtsd el, hogy ne az ő életüket, hanem a tiédet éld. Légy bátor, és ne állj be azok sorába, akik minden pénzüket a legdivatosabb, legdrágább ruhákra, autókra költik csak azért, hogy hamis képet fessenek magukról, kidobva így egy halom pénzt az ablakon. Fogadd meg a jó tanácsot: a saját értékeid szerint cselekedj, és ne mások után alkalmazkodj.

Forrás: Arany gondolatok; Kép: Google

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hasonló hírek

Hirdetés
tűzvédelem
loading...

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György

Állások

Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox