Főoldal » 7 népszerű étterem a nagyvilágból… És mind a hét magyar!
Belföldi hírek Gasztronómia, vega

7 népszerű étterem a nagyvilágból… És mind a hét magyar!

Szinte a világ leg­el­du­got­tabb he­lyén is ta­lálsz ma­gyar ét­ter­met! És bár­hol is buk­kan­ja­nak fel – min­den­hol nép­sze­rűek!

7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar!

A semmivel össze nem téveszthető magyar ízekre a világon szinte mindenhol vágynak az emberek, ez az oka annak, hogy magyar éttermet szinte bárhol találni. A messzire vetődött magyar vendéglősök mind azt mondják,

nemcsak férjet lehet a gyomrán keresztül megfogni,

hanem sok-sok betérő vendéget is! Aki jót eszik, visszajáró kuncsaft lesz. Így a magyar éttermek, legyenek a világ bármely pontján, szívélyesen bánnak a betérő vendégekkel.

7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar! 1

Magyar éttermek a nagyvilágból:

1. Novak Restaurant / USA

7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar! 2

Karen Novak tulajdonos és a stáb: mindenki családtag! (Fotó: Facebook)

A magyar származású Novák család étterme Oregon államban működik, és igen nagy a becsülete. A klasszikus konyhájáról híres étteremben már reggel beindul az élet, szívesen térnek be ide a vendégek akár egy kiadós parasztreggelire is. Ebéd és vacsoraidőben biztos nem találsz üres asztalt. S hogy mi a népszerűség oka? A családias légkör, a házias, magyaros konyha! Ez akkor is hatalmas vonzerő, ha az ide betérők legtöbbször kimondani sem tudják a magyar ételek nevét.

Abban azonban nagy az egyetértés, hogy a magyar konyha remek!

A Novák étterem toplistása a töltött káposzta, de a resztelt csirkemáj uborkasalátával ugyancsak népszerű. A házi készítésű magyar süteményekért egyenesen odavannak a vendégek, közülük is a túrós rétest keresik a legtöbben. Az talán magától értetődő, hogy a Novák étteremben magyar borokkal lehet leöblíteni a finom falatokat, aperitifként pedig a legnemesebb magyar pálinkákból kínálják a vendéget.

2. Frank & Bella  Étterme / Gambia

7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar! 3

Ne hagyd ki, ha erre jársz, Afrikában is ehetsz gulyáslevest! (Fotó: Facebook)

Ugorjunk egy hatalmasat, ezúttal Afrikában járunk. Gambiáról sok mindent gondolnánk, de azt biztosan nem, hogy Bakau nevű városában kiváló és rendkívül népszerű magyar étterem működik.

És a világnak ezen az eldugott helyén olyan gulyáslevest főznek, hogy csak na! 

Nem véletlen hát, hogy a kis afrikai városban egyre többen ismerik és szeretik a magyar konyhát. Frank és Bella éttermében a vendégek nemcsak a magyar vendégszeretetből kapnak ízelítőt,  hanem a gasztronómiából is. A helyiek szerint a magyar ételek csodálatosak, bőségesek és kedvező árúak.

“botafiss” azaz a legeslegjobb, így értékelik a vendégek Frank és Bella  bakaui magyar éttermét!

Az afrikai magyar étteremben  a gulyás a nagy kedvenc, abból főzik a legtöbbet.

3. Az Finom / Japán

7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar! 4

A tokiói magyar étterem tokaji aszúval, balatoni és villányi borokkal domborít! (Fotó: Facebook)

Míg hazánkban a sushi éttermeknek van nagy divatja, addig a japán embereknek  a magyar csirkepaprikás jelent gasztronómiai élményt. Tokióban  az igazán magyaros ételekről az “Az Finom Étterem” magyar szakácsa gondoskodik. Úgy tudjuk, a húsleves az egyik legnépszerűbb étel náluk, de a fokhagymával és köménymaggal készült sült oldalasért is rajonganak a japán vendégek! A tokiói magyar étteremben több mint 70 fajta magyar borral öblögethetik le a jó ételt.

4. Corner 75 / Ausztrália

7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar! 5

Papp Laci bekeretezve, csikós kulacs, magyar rendszámtábla a falon (Fotó: Facebook)

A világ talán egyik legtávolabbi pontján lévő Corner75 étterem magyar származású tulajdonosa, Varga Pál küldetésének érzi, hogy ezen a távoli földrészen is népszerűsítse a magyar konyhát és a magyar vendégszeretetet. A berendezés is magyaros:

fő helyen Papp László boxlegenda hatalmas bekeretezett fotója díszlik a falon, de akad itt csikóbőrös kulacs és magyar rendszámtábla is.

Ausztrália legjobb magyar étterme a helyi lakosok körében rendkívül népszerű. A meggylevestől a cigánypecsenyéig minden megtalálható az étlapon, a legkedveltebb étel a sült kacsa káposztával és a lángos!

5. Igen Migen  / Izrael

7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar! 6

Magyar kóser Izraelben, itt a szárnyashússal készített töltött káposzta a kedvenc (Fotó: Facebook)

Bár az étterem neve talán nem a legtalálóbb, a hatalmas magyar lobogók egyértelműsítik, hogy itt bizony jóféle magyar kosztot mérnek. Bizony! És nemcsak a Londonban élő magyarok gyomrát hódította meg a magyar szakáccsal és személyzettel működő étterem. A vendégek egybehangzó véleménye alapján, az Ox and Gate méltán érdemelte ki az Angliában működő legjobb magyar étterem címet.Étlapjukon a legkeresettebb a Hortobágyi húsos palacsinta és a csirkepörkölt. A britek elismeréssel nyilatkoznak a magyar vendégszeretetről, a bőséges és ízletes adagokról.

Azt mondják, a magyar konyha fantasztikus!

London belvárosában a magyar lángos most az egyik legmenőbb street food. Sorban állnak érte a britek, sok tejföllel és sajttal szeretik!

7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar! 8

7. Végül egy étterem, ami ma már csak legenda

7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar! 9

Az egyik leghíresebb magyar étterem Thaiföldön működött. Bankokban a Hungarian Inn több mint 25 éve bezárt, de az éttermet a mai napig emlegetik a helyiek és a turisták egyaránt.

  • Guatemalában él az a magyar származású fiatalember, aki nem csak a latin-amerikai országban élő magyaroknak, hanem a helyieknek is szeretné elkészíteni a magyar konyha remekeit.  A még egyelőre “teszt” üzemben lévő vállalkozás szerint egy biztos, lecsó és gulyás lesz az étlapon!

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Habos isler, a vendégváró csoda ami meghódította a világot! – VIDEÓ

Mazsi

Óráról órára gyarapszik a TeSzedd! csapata

info

Fontos adóváltozásokat hirdettek ki

Géza