Főoldal » 7 napos időjárási előrejelzés
Időjárás

7 napos időjárási előrejelzés

A derült éjszakát követően hétfőn az északi megyékben változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz.

Az északnyugati szél eleinte nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben időnként viharos, késő délutántól azonban mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken -10, -12 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +3 fok között alakul.

Kedden, Szilveszter napján hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Késő délutántól helyenként megerősödik a szél. Szilveszter éjszaka közepesen felhős, száraz, szeles, fagyos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között alakul, a Kisalföldön lesz enyhébb az éjszaka. Napközben plusz 2-10 fokig melegszik a levegő, a nyugati megyékben a magasabb, az északkeleti vidékeken az alacsonyabb értékekkel.

Szerdán, január elsején sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 1, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 7 fok között valószínű.

Csütörtökre virradóra néhol pára, ködfoltok képződhetnek, amelyek a Tiszántúlon, északkeleten akár napközben is tartósan megmaradhatnak. Az ország nagyobb részén viszont a kevés felhő mellett sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, de a tartósan ködös tájakon hidegebb lesz.

Pénteken is lehetnek ködfoltok, de napközben országszerte napos, száraz idő várható. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és 0, a maximumhőmérséklet plusz 2 és 9 fok között valószínű.

Szombatra főként északon képződhet köd. Legfeljebb néhol alakulhat ki havas eső, hózápor. A szél is nagyobb területen megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de néhol előfordulhat hózápor, és több helyen megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és 0, a maximumhőmérséklet 0 és plusz 4 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Nyitókép: Pixabay
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kemény mínuszokat, havat hoz a szilveszter és az újév

Edit

Az itt élők ma sem ússzák meg a vihart

info

Sárga jelzés: meleg lesz, de még ma jön a váratlan durva fordulat

Mazsi