Hirmagazin.eu
Főoldal » 600 ezer forint összdíjazású pályázat előadó-művészeknek
Kultúra

600 ezer forint összdíjazású pályázat előadó-művészeknek

2016. november 25-27-én a budapesti RS9 Színházban (és a Vallai Péterről elnevezett Vallai Kertben) megrendezik a II. Vallai Péter Kortárs Előadó-művészeti Fesztivált, amelyre ezúttal is elsősorban kortárs lírai és prózai műveket feldolgozó alkotások jelentkezését várják.

 

600 ezer forint összdíjazású pályázat előadó-művészeknek

 

Műfaji megkötés nincs, a kiválasztásban az elsődleges szempont a produkció minősége. A háromnapos fesztiválon az előzsűri által kiválasztott alkotásoknak nyilvánosságot teremt, valamint számos különdíj mellett a legjobb három produkció – egy háromtagú szakmai zsűri (Kőváry Katalin rendező, Forgách András író, dramaturg és Stermeczky Zsolt Gábor kritikus) döntése alapján – fődíjban részesül.

Kiosztásra kerül a

Vallai-díj, valamint 300.000 forint

II. díj, valamint 200.000 forint
III. díj, valamint 100.000 forint

Elsősorban kortárs lírai és prózai művek feldolgozását várjuk maximum 60 perces időtartamban.

Műfaji megkötés nincs: pályázni lehet például dramatizált kisregénnyel, egy téma vagy egy életmű köré szerveződő előadóesttel, egy felvonásos színdarabbal, megzenésített verses koncerttel, kortárs irodalmi szöveg alapján létrejött táncelőadással, performansszal, bábjátékkal, filmmel vagy akár animációval is.

A jelentkezéshez kérjük, csatolják:

a produkció legfeljebb 1 oldalas leírását
az alkotók önéletrajzát
egy maximum 30 perces videó részletet (DVD-n vagy online)
amennyiben rendelkeznek vele előadásfotókat és kritikákat
a produkció létrehozásához szükséges technikai leírást

A nevezési díj: 5000 Ft melyet a pályázónak a pályázat benyújtásával egyidejűleg kell befizetnie a szervező Vallai Péter Kortárs Előadó-művészeti Alapítvány számlaszámára (Budapest Bank 10102086-61693900-01004009).

A pályázónak a beküldendő pályázathoz csatolnia kell a befizetést igazoló bizonylatot is (megjelölve rajta produkció vagy a társulat nevét.). A nevezési díj a pályázat eredményétől függetlenül nem kerül visszafizetésre.

A pályázatokat személyesen vagy postai úton az RS9 Színház címére (Bp., 1075. Rumbach Sebestyén utca 9.), vagy e-mailben a [email protected] címre várjuk.

A pályázatokat előzsűri, az RS9 színház és a Vallai Péter Kortárs Előadó-művészeti Alapítvány vezetősége bírálja el.

A pályázat leadási határideje 2016. június 30.

Vallai Péter színművész a hazai, kortárs előadó-művészet kiemelkedő alakja volt. Számos magyar költő és író műve az ő előadásában maradt fenn a színházi emlékezet számára. Petri György „hangja”,Esterházy Péter „tolmácsa”, irodalmi estek, könyvbemutatók állandó fellépője 2012 novemberében hunyt el. Az utána maradt űr betöltésére alakult Dobay Dezső kezdeményezésére 2013. november 25-én – a művész 66-ik születésnapján – a Vallai Péter Kortárs Előadó-művészeti Alapítvány. Ezzel egy időben nyílt az RS9 Színházzal szerves egységben működő RS9+ Vallai Kert.

Forrás: librarius

 

Hasonló hírek

Megvan A Dal 2018 győztese

Géza

Az élet túl rövid ahhoz, hogy beleférjen a kesergés – interjú Bodrogi Gyulával

Edit

Sztárban sztár 2016 – Veréb Tamás lett az év legsokoldalúbb énekese

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!