Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

60 milliós kokainszállítmányt fogtak rendőreink!

A 30 éves brazil nő óvszerekbe rejtve próbálta meg a drogot az országba csempészni. (2019. 02. 13., sze – 12:07, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 30 éves brazil állampolgárral szemben. Az asszony Brazíliából érkezett repülővel 2019. február 10-én az éjszakai órákban a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai tételes vámvizsgálat alá vetették. Az ellenőrzés alkalmával a bőröndjében – négy takaró belsejébe rejtve – összesen 300 darab, bruttó 3210 gramm súlyú kokaingyanús fehér port tartalmazó óvszert találtak a NAV pénzügyőrei, majd a lefoglalt anyagot és a nőt átadták a rendőröknek.

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag kokain, amely súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 60 millió forint.

A rendőrök a brazil asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomásában elmondta, hogy pénzhiányba került Brazíliában és ezért vállalta el a bőrönd Magyarországra szállítását. A nőt a nyomozók kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2019. február 13-án elrendelt.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Tragédia Hegymagasnál: kutyája próbálta kimenteni a haldoklót a patakból

Géza

Magyarország: Cserbenhagyásos gázolás Debrecenben! Oszd meg!

Géza

Bűnügyi sarok: Legfrissebb bűnügyi hírek – 3 témakör, 3 videó (Olvasd el és nézd meg!)

Géza