Image default
Egészség - betegség

60 év után derült ki, hogy fél aggyal él a férfi, ráadásul diplomás mérnök

Az orvosok is meglepődtek, mikor egy vizsgálatnál kiderült, az orosz férfi már az élete nagy részét leélte úgy, hogy hiányzik a bal agyféltekéje. Ennek ellenére lediplomázott, szolgált a szovjet seregben és családot is alapított.

A férfi a vizsgálatokkor a neve elhallgatását kérte, és azt mondta, bár meglepi ez az egész, mivel boldogan élt eddig, most már maradjon is így a dolog. Nem akar efféle népszerűségre szert tenni – számol be a ladbible. Egy iszkémiás roham (az agyi vérellátás átmeneti zavara) miatt került be a moszkvai klinikára, de a hatvanéves mérnök a további vizsgálatokat elutasította, miután nyoma sem volt az agyi zavarnak, csak az új felfedezésnek. A röntgenfelvételei publikálásába beleegyezett. A szkennelésen jól látszik a sötét folt a koponyán belül, ami a félteke hiányát jelzi. A bal agyfélteke felelős a logikai gondolkodásért, a stratégiákért, ez felel az időérzékért, a részletek átlátásáért, de a számolás készsége is ehhez köthető. Meglepő hát, hogy a férfi ennek ellenére mérnök lett, de a neurológusok szerint az ép agyfélteke átvett minden funkciót.

A neurológus elmondta az eset kapcsán, hogy az orvostudomány mai állása szerint ilyen agyi hiányosság embrionális korban alakul ki, paralízis következtében. De ezek a magzatok általában életképtelenek, sőt, ha ma vizsgálták volna meg a férfi édesanyját, biztosan elvetetik vele a babát.

A férfi viszont teljesen normál életet élt, sosem volt látás vagy mozgásproblémája, lediplomázott, szolgált katonaként és még gyermeke is született.

noizz

Hasonló hírek

Sokan még a bőrrák után sem vigyáznak a nappal

Edit

3 gyógyító növény

info

Rózsaszín lufikkal vonultak Salgótarján utcáin

Géza