Hirmagazin.eu
Főoldal » 6 trükk reggelre – a nagyon sikeresektől
Életmód hírek

6 trükk reggelre – a nagyon sikeresektől

Ki korán kel, aranyat lel, tartja a népi bölcsesség, és igazára azóta sem cáfolt rá a történelem. Ám önmagában nem elég hajnalhasadtával kinyitni a szemünket: azonnal produktív fokozatra kell kapcsolni, hogy minél előbb olyan formába lendüljünk, amely meghatározza az egész napot.

6 trükk reggelre - a nagyon sikeresektől

Ehhez elengedhetetlen, hogy magunkévá tegyünk néhány olyan szokást, amelyek kezdetben nem tűnnek túl kellemesnek ugyan, de hosszú távon busásan megjutalmaznak. A Business Insider összegyűjtötte, mit kell megszoknunk ahhoz, hogy minden munkanapon kihozhassuk magunkból a maximumot. A Jobline.hu összeállítása.

A reggel előző este kezdődik

Akkor indul lendületesen a reggel, ha tudod, mit szeretnél elvégezni a nap folyamán. Ehhezelőző este tervet kell kovácsolnod. Írj vázlatot, milyen feladokat kell elvégezned reggel és délelőtt (a későbbi munka már adja magát nap közben). Készítsd össze a reggelit és a tízórait is, hogy felkelés után ne kelljen kapkodnod. Ha nem vagy Zuckerberg, aki munkanapokon időtakarékosság céljából mindig szürke pólót vagy kapucnis pulcsit ölt, találd ki azt is, milyen öltözékben szeretnél megjelenni másnap a munkahelyeden.

Kelj fel nagyon korán, még ha fáj is

A legsikeresebb emberek kilencven százaléka hajnali hat előtt kel fel, derül ki egy csúcsvezetők körében végzett közvélemény-kutatásból. A PepsiCO vezérigazgatója, Indra Nooyi például négykor ugrik ki az ágyból, és hét előtt már az irodájában van. A Disney vezére, Bob Iger fél ötkor ébred, hogy némi olvasással indítsa be elméjét, a Twitter főnöke, Jack Dorsey pedig fél hatkor indul futni. Mindehhez persze viszonylag korán, mondjuk este tízkor el kell menni aludni, legalábbis munkanapokon.

Mozgással kezdd a napot

A reggel a legjobb időszak a testedzésre, fiziológiai és mentális szempontból egyaránt. A szervezet ekkor képes a maximális fizikai teljesítményre, a testedzés megfelelő energiaszintre hoz, hogy estig bírjuk a gyűrődést, és ha korán letudjuk a dolgot, később nem kell attól tartanunk, hogy a nap folyamán majd valamilyen ürüggyel elsunnyogjuk ezt az izzasztó feladatot, mondván, holnap biztosan bepótoljuk.

A Xerox főnöke, Ursula Burns hetente kétszer reggel hattól egyórás tréninget tart személyi edzőjével, Obama elnök minden napját erősítő és kardiogyakorlatokkal kezdni, a már említett Jack Dorsey pedig háromszor hétperces intenzív edzőprogramot végez hajnalonta.

Gondold át a legfontosabb dolgokat

A csöndes hajnali órák kiválóan alkalmasak arra, hogy végigvegyük az előttünk álló legfontosabb és legnagyobb elmélyedést igénylő problémákat. Hajnali ötkor még nem mászik ránk a gyerek reggeli pusziért, nem jön a kutya farkcsóválva, szájában a pórázzal, hogy mikor megyünk már sétálni, attól pedig végképp nem kell tartani, hogy a munkatársak vagy a főnökök kérdésekkel szakítják meg magvas gondolataikat, vagy esetleg benyomnak egy sürgős értekezletet pont akkor, amikor már közel látszik a megoldás.

Az igazán profi és nagyon elfoglalt emberek heti tervet is készítenek: kijelölnek minden munkanapra egy-egy problémát, amit alaposan elemeznek a hajnali nyugodt órákban.

Dolgozz a maszek projektjeiden

A napi robot során könnyen háttérbe szorulhatnak a dédelgetett magánprojektek, akár saját üzleti vállalkozásról, akár tanulásról, blogolásról, regényírásról van szó. A hajnali lopott órákban azonban semmi nem akadályoz abban, hogy azzal foglalkozz, ami a szívügyed. Ráadásul ilyenkor vagy a legfrissebb, tehát akadálytalanul áramolhatnak a termékeny gondolatok.

Élvezd a csöndet

Eddig főként arról esett esett szó, hogy a felkelés után nyugodt időszakot, mint az őrült, valamilyen közvetlenül hasznosítható dologra kell felhasználni, mert nap közben nem hagynak majd békén. Tegyünk említést végül a legkézenfekvőbb tevékenységről is: a ritka békés percek alatt adjuk át magunkat a tudatos mentális-spirituális pihenésnek. Relaxáljunk, mantrázzunk, imádkozzunk, vizualizáljuk a kedvenc pozitív jövőképünket, vegyük végig, hogy előző nap minek tudtunk örülni, bármit lehet, ami a lelki felüdülésünket szolgálja.

Utána jöhet a futás dombnak fel vagy a privát üzleti terv továbbfejlesztése, friss szellemmel már mindenképpen jól kezdődik a nap.

 

forrás: anna.hu

Hasonló hírek

Szerelmi mágia – teljes titokban

Edit

Így néz ki a valódi női test ülve – Nem olyan, mint a legtöbb képen, mégis gyönyörű..

Géza

Egységes tetoválás a terroristákon  

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!