Image default
Otthon, lakberendezés, kert

6 ok, amiért imádjuk a 70-es évek lakberendezési stílusát

Ez az évtized magában foglal több uralkodó stílusirányzatot is, a bohémtól egészen a glamdiszkóig.

Ezeket akár ma is könnyedén megidézheted, ha tudod, mi vonz téged igazán, miben érzed otthonosan magad. Lássunk pár példát arra, milyen elemeket csempéssz a nappalidba, ha a 70-es évek stílusában szeretnéd felújítani.

1. Kőfallal határolt kandalló

Az ilyen típusú fatüzelésű kandallóval tökéletesen át fogja hatni az 1970-es évek szelleme a nappalidat, miközben remekül működik a 21. századi élettérrel.

FORRÁS: TREVOR TONDRO

2. Geometria és művészet

A különböző geometriai alakzatok és a különleges alakú bútorok a 70-es évek glamúr stílusának két fő védjegye. A kontrasztos, egymástól jól elhatárolt színek összhangja éppúgy megjelenhet egy modern festményen, mint a szőnyegen vagy a bútorok kuszaságában.

FORRÁS: KATRI KAPANEN

3. Bohém káosz

A bohém, más néven hippi stílusra a formák és színek egyszerre intenzív, mégis békés együttélése jellemző. Ez még ma is fénykorát éli, remek példa rá a híres színésznő, Drew Barrymore saját tervezésű kollekciója is.

FORRÁS: JUSTINA BLAKENEY

4. Modern rusztikusság

Az ominózus évtized a rusztikus dizájnt kedvelők számára is kínál inspirációt. A szőrmeszőnyeg, a klasszikus, kissé durvább faburkolat és a faragott fabútorok egyfajta modern ranch hangulatot kölcsönöznek a nappalinak.

FORRÁS: RICHARD POWERS

5. Kék bársony

Ne David Lynch filmjére, hanem a 70-es évek egyik nagy slágerére gondolj: a színes bársony kárpithuzatok remekül mutatnak egy impulzív szobában és a már említett geometriai mintákkal.

FORRÁS: ERIC PIASECKI

6. Eklektikus varázs

Játékos, mégis kifinomult, ahogy a különböző stílusok egységgé olvadnak, ez a fajta varázslat igen jellemző volt az 1970-es évek lakásdizájnjára.

FORRÁS: RICARDO LABOUGLE

life

Hasonló hírek

Virághagymák helyigénye

info

MI is kipróbáltuk: hetek óta csak hozza és hozza a virágokat ciklámen, a mikulásvirág, és a karácsonyi kaktusz!

Mazsi

Te tudtad ezt a fokhagymanyomóról? Ezért ne használd!

Mazsi