Image default
Divat, szépségápolás

6 hajviselet, amitől idősebbnek tűnsz a korodnál

Te mit tennél meg azért, hogy fiatalabbnak tűnhess? Napjainkban sok olyan eljárás létezik, amelyek megoldást nyújtanak azok számára, akik nem tudnak megbirkózni az öregedést kísérő fizikai változásokkal. Legtöbbször ezek a készítmények és beavatkozások olyan költséget jelentenek, amit nem sokan képesek megengedni maguknak. 

A sok drága és időnként természetellenes lehetőség mellett gyakran megfeledkezünk azokról az egyszerű dolgokról, amelyek nem hogy nem fiatalítanak, de képesek minket idősebb színben feltüntetni, mint amilyenek valójában vagyunk.

Megosztjuk veletek azokat a hajviseleti hibákat, amelyek miatt idősebbnek tűnhettek a korotoknál.

# 1 Rövid haj

Napjainkban a modern rövid hajstílusokból már olyan sokféle van, hogy az ember választani sem tud közülük. Nem számít, hogy mit ajánlj a fodrászod, próbáld meg elkerülni a konzervatívabb stílusokat, mert ez az a hajtípus, ami határozottan idősebbé tesz mindenkit.

# 2 Hosszú haj

A hosszú haj nagyon szép tud lenni és fiatalossá varázsolhatja az embert, mindegy mennyi idős. A rossz választás az, ha idősebb korodban is lesimítva, középen elválasztva hordod, ami szükségtelen figyelmet hívhat a ráncaidra. Ezt biztosan te sem akarod. Jobb, ha egy asszimetrikus választék mellett döntesz, néha teszel bele laza hullámokat és kissé megemelteted a hajtöveidet.

# 3 Sötét árnyalatok

Bizonyított tény, hogy a sötétebb árnyalatok sokkal jobban kiemelik a ráncokat, mint a világosabbak. Nem kell egyből hamvas szőkére festetned a hajad, de megér egy próbát a satír melírozás vagy az eredeti hajszínednél legalább eggyel világosabb árnyalat választása.

# 4 Kontraszt

A túl világos árnyalat éppúgy nem üdvös választás, ugyanis szinte nem is lesz látható különbség a hajad és a bőrszíned között. Ne félj egy kevés kontraszttól.

# 5 Ősz tincsek

Először is jóval nagyobb odafigyelést igényel a haj, ha elkezd őszülni, mivel sokkal sérülékenyebb. Másodszor, mivel az ezüstös haj manapság nagyon divatos, akár ki is hangsúlyozhatod, de semmiképp ne hagyd foltokban őszülni.

# 6 Változás

A változás mindig egy kis frissességet kölcsönöz a megjelenésnek. Egy új frizura után mindenki úgy érzi magát, mintha egy kicsit újjászületne. Soha ne félj változtatni a hajadon, de tartsd észben, hogy a drasztikus változtatás a visszájára is elsülhet.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Nézd, ezek az idei év legdivatosabb frizurái!

Edit

Szódabikarbóna sampon: úgy nő a hajad, mintha húznák

Géza

Ötletes frizurák hosszú hajú lányoknak

Edit