Image default
Külföld

6 éve elcserélt gyerekét követeli vissza

Az egyik édesanya nem hajlandó lemondani a fiúról, akit 6 éve a sajátjaként nevel. Az incidensben érintett kórházi dolgozók ellen fegyelmi eljárás indult gondatlanság és hanyagság miatt.

A HANOI BA VI KÖZKÓRHÁZ, AHOL A GYEREKCSERE TÖRTÉNT – FORRÁS: VNEXPRESS.NET

Hat évvel ezelőtt született és a kórházban véletlenül elcserélt gyermekét követeli vissza egy hanoi férfi, aki idén tavasszal bizonyosodott meg róla, hogy nem vér szerinti gyermekét neveli. Bár az egészségügyi intézmény elismerte, hogy hibázott, a két gyermek még mindig nem került vissza a biológiai szüleihez, mert az egyik édesanya nem hajlandó lemondani a fiúról, akit majdnem 6 éve sajátjaként nevel.

Észrevették, hogy nem hasonlít rájuk

A 28 éves Phung Giang Son és felesége már 2012. november 1-jén gyanakodva nézett a kezükbe adott újszülöttre, mert a gyermeken más pelenka volt, mint amilyenben utoljára látták. A hanoi Ba Vi Közkórház személyzete azonban kitartott amellett, hogy nem történt hiba, a gyermek az övék.

Sonék szeretetben nevelik a gyermeket, de az elmúlt évek alatt nem tudták nem észrevenni, hogy a fiú egyáltalán nem hasonlít rájuk. Idén áprilisban végül rászánták magukat egy DNS-vizsgálatra, amely beigazolta legnagyobb félelmüket: valaki más gyermekét nevelik. Amikor áprilisban szembesítették a DNS-vizsgálat eredményeivel, a kórház elismerte, hogy annak idején hibázott, és valószínű, hogy a gyermeket egy másik párnak adták, amelynek tagjai nagyon hasonlítottak Sonra és a feleségére.

A minisztériumig ment az apa

Az intézmény megígérte, hogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy az elcserélt gyerekek visszakerüljenek a biológiai szüleikhez, ám miután az ügyben 3 hónap elteltével sem történt előrelépés, Son az egészségügyi minisztériumhoz fordult. Beadványában a 2012-es eset kivizsgálását kérte, és azt írta, vissza akarja kapni a fiát, valamint szigorú fellépésre szólította fel a tárcát a kórházzal és a cseréért közvetlenül felelős dolgozókkal szemben. A férfi egy keresetet is benyújtott az illetékes helyi bírósághoz, amelyben anyagi kártérítést követelt a kórháztól az elszenvedett fizikai és mentális sérelmekért.

A késlekedés oka, hogy a másik édesanya, a 29 éves Vu Thi Huong, akinél Sonék gyermeke van, a többször megismételt DNS-vizsgálatok eredményeinek ellenére sem hajlandó megválni a fiútól, akit majdnem 6 éve sajátjaként nevel. A szintén Hanoiban élő Huong 2015-ben elvált a férjétől, miután az hűtlenséggel vádolta meg őt, arra hivatkozva, hogy a fiuk egyáltalán nem hasonlít rájuk.

VU THI HUONG NEM HAJLANDÓ LEMONDANI A FIÚRÓL, AKIT A SAJÁTJAKÉNT NEVEL 6 ÉVE – FORRÁS: VNEXPRESS.NET

Bocsánatkérés és kártérítés

A kórház korábban már mindkét családtól nyilvánosan bocsánatot kért a történtekért és ígéretet tett arra, hogy kárpótolja őket mindazon lelki fájdalomért és anyagi veszteségért, amelyet a gyermekek elcserélésével okozott. Az intézmény igazgatója szerint a 2012-es incidensben érintett dolgozók ellen fegyelmi eljárás indult gondatlanság és hanyagság miatt.

Mindkét fiú találkozott már a vér szerinti szüleivel. Son szeretne szoros kapcsolatban maradni a másik családdal, hogy a gyerekek ne sérüljenek túlságosan.

A vietnámi egészségügyi minisztérium a héten felszólította a hanoi hatóságokat és a kórházat, hogy július végéig rendezzék az ügyet.

Forrás: nlcafe.hu

Hasonló hírek

Dublini terror: Fegyveresek gyilkoltak a bokszmeccsen! – VIDEÓ

Mazsi

Ötezer rendőr, összecsapások, blokádok, zászlóégetés a KijevPride-on, ahol a rendőrök verik a népet (A cikk videókat tartalmaz)

Géza

Firtatja az Altus-ügyet egy osztrák képviselő

Edit