Image default
Belföldi hírek

58 millió forintért árulja templomát a magyar férfi

Isten megsegítette, ezért viszonzásképp épített egy kis kápolnát még 2008-ban Kerékgyártó László Kehidakustányban. Az agrármérnök férfi most családi okok miatt válna meg a felszentelt helytől, ahol szentmiséket, sőt esküvőket is tartanak.

Családi ház úszómedencével, telek halastóval, teniszpálya a kertben. Megannyi érdekes hirdetést találni mostanában különféle ingatlanos portálokon, ám az, hogy egy kis kápolnát áruljanak, merőben szokatlan. Főleg Magyarországon.

Minden úgy kezdődött, hogy a Jóisten a segítségemre sietett, amikor a legnagyobb szükségem volt rá.

„Anyagilag teljesen padlón voltam, ám váratlanul vevő kopogtatott és igen jó pénzt fizetett a földterületemért, ahová golfpályát terveztek. Úgy gondoltam, viszonzásként kötelességem építeni egy kis kápolnát” – mondja a Ripost-nak Kerékgyártó László.

58 millió forintért árulja templomát a magyar férfi

A férfi így 2008-ban megépíttette Kehidakustányban a 12 méter magas, 12 méter hosszú és 6 méter széles kápolnát, melyet hivatalosan 2009. június 27-én Szent László királyunk tiszteletére szenteltek fel.

58 millió forintért árulja templomát a magyar férfi 1

Lászlónak az volt a terve, hogy tágabb családjával együtt majd a kápolna alatt fognak nyugodni, ezért egy 10-12 férőhelyes kriptát is terveztetett.

„Mivel a 90 éves szüleim és a nővérem is Budapesten él, arra jutottam, nem biztos, hogy jó ötlet, ha itt lenne a szüleink végső nyughelye, mert a nővéremnek nehézkes lenne a leutazás. Korábban több katolikus rendnek is felajánlottam a kápolnát, de bánatomra nem kellett nekik. Pedig pénzről nem is beszéltünk. Ezután döntöttem úgy, hogy eladom.Az 58 milliós ár egy 2 ezer négyzetméteres területet is tartalmaz, arról nem beszélve, hogy a kápolnában van villany és kútból víz is. Ráadásul egy 15 férőhelyes vendégház is tartozik hozzá, így mindez egy szellemi, spirituális központ is lehetne” – sóhajt egy nagyot László.

58 millió forintért árulja templomát a magyar férfi 2

A hely értékét növelheti, hogy a kápolna közelében található a Deák-kút, ahol a Szent György vonal húzódik, melynek gyógyító erőt tulajdonítanak.

A Ripost megkereste a Veszprémi Főegyházmegyét, hogy vajon miért nem tart igényt egyetlen katolikus rend sem a kápolnára. Pálfalviné Ősze Judit sajtóreferens közölte: az említett kápolna magánkápolna, így az egyházmegyének nincs köze hozzá. Mivel az Oltáriszentséget nem őrzik benne, ezért bármilyen célra használható.

Templom-könyvesbolt lett a világ legszebbje
Milánó egyik legfelkapottabb szórakozóhelye, az Il Gattopardo Café egykor templomként működött. 2001-ben alakították át kávézóvá. Hétvégéken a bejutni szándékozók hosszú sora kígyózik a kapu előtt. A hely belsőépítésze az átalakításkor szinte érintetlenül hagyta a templombelsőt, melyért odavannak az olaszok.
Az angliai Kyloe településen egy XVIII. századi templomépületet vett birtokba egy házaspár, melyet 1792-ben szenteltek fel. A pár úgy újította fel a düledező épületet, hogy megtartotta az eredeti szerkezetet, a boltozatokat és a festett üveg-ablakokat. Ugyanakkor minden modern kényelmi elemmel ellátták az épületet.
A The Guardian nevű lap a maastrichti templom-könyvesboltot és egyben kávézót választotta a világ legszebb könyvesboltjának 2008-ban. A holland város temploma a XIII. században épült. Miután Napóleon 1794-ben bevonult a városba, a szerzeteseknek el kellett hagyniuk az országot. Azóta fokozatosan romlott az épület állapota, míg végül könyvesboltnak alakították át, így mentve meg az utókor számára.
Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Hősök napja: a Magyar hősök emlékünnepe

Edit

Brüsszelben irigykedve tekintenek a TEK-re

Mazsi

Kitilthatják Magyarországról a milliárdos Soros Györgyöt

Géza