Image default
Külföld

555 ezer aláírás: egyetlen ISIS harcost se engedjenek vissza!

A petíciót előterjesztő Stephen Kent azzal érvelt, hogy az összes visszatérő ISIS tag betiltásával, az állampolgárságuk és útlevelük érvénytelenítésével az Egyesült Királyság biztonságban marad a terroristáktól és cselekedeteiktől.

Mi legyen azokkal az európaiakkal, akik az Iszlám Államhoz csatlakoztak? Ha volt fontos kérdés, amellyel az Európai Uniónak foglalkoznia kellett volna már vagy öt éve, ez biztosan az lett volna.Az is igaz, hogy ezen többet kellett volna dolgozni, mint az uborkák görbületével és méretével.

Most viszont még valamiféle egységes iránymutatás sem létezik a tekintetben, hogy mi legyen a visszatérő harcosokkal? Nagy-Britanniában a 19 éves Shamima Begum ügye hozta felszínre ezt a kérdést. Ő az, akitől el fogják venni a brit állampolgárságot, legalábbis ezt ígérte Sajid Javid belügyminiszter.

De, ettől függetlenül született egy állampolgári kezdeményezés, amely

azt kéri a brit kormánytól, hogy senkit, egyetlen ISIS harcost ne engedjen vissza Nagy-Britanniába. Ezt e pillanatban már 555 ezren írták alá és ez a szám folyamatosan növekszik.

A petíciót előterjesztő Stephen Kent azzal érvelt, hogy az összes visszatérő ISIS-tag betiltásával, az állampolgárságuk és útlevelük érvénytelenítésével az Egyesült Királyság biztonságban marad a terroristáktól és cselekedeteiktől. A rendőrség és a biztonsági szolgálatok “százezreket és időt” takaríthatnának meg.

Az aláírásgyűjtés május 6-ig tart és annak ütemét figyelve, akár 1 millió aláírás is érkezhet. A parlamentnek már 100 ezer aláírás esetén is foglalkoznia kell vele, úgyhogy ezt a beadvány ezt a célt már elérte.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Az anya állította: földönkívüliek költöztek a lányába, durva, amit ez után tett

Mazsi

Brutális csecsemőgyilkosság: heroinnal lőtte be újszülött kisbabáját az anya, majd a kukába dobta

Mazsi

Kiderült, miért rendezett vérfürdőt a szomáliai migráns

Mazsi