Image default
Külföld

500 kommandós csapott le 11 városban! Bizonyítékokat kerestek egy bűnszervezet ellen

Félezer, állig felfegyverzett kommandós törte be az ajtókat szerda hajnalban több észak-rajna-vesztfáliai városban. Az összehangolt akció során az Al-Salam-313 nevű iraki bűnbanda tagjainál tartottak meglepetésszerű házkutatást.

Meglehetősen hosszú a bűnlajstroma annak az iraki bűnbandának, melynek tagjainál  összehangolt razziát tartottak a német különleges egységek szerda hajnalban. Az akcióban 500 egyenruhás vett részt, és összesen 11 városban, 43 lakást kutattak át. A hatóságok szerint az Al-Salam-313 nevű bűnszervezetnek köze van a háborús fegyverek ellenőrzéséről szóló törvény megsértéséhez, drogügyletekhez, útlevél hamisításhoz és embercsempészéshez is.

Az esseni ügyészség meggyőződése szerint az illegálisan befolyt pénz egy részéből iraki katonai szervezeteket finanszíroztak. Azt egyelőre vizsgálják a hatóságok, hogy ezek között volt-e terrorszervezetként nyilvántartott egység. Az esseni rendőrség szóvivője szerint az akció elsősorban az esetleges bizonyítékok felderítésére szolgált, őrizetbe vételre egyelőre nem került sor.

Mélyen vallásos tagok

Az Al-Salam 313 név vallási utalás. A síiták 874-ben eltűnt utolsó imámja, Muhammad al-Mahdi a hívők szerint 313 követővel tér majd vissza a Földre. Ezért  az iraki banda tagjai gyakran Muhammad követőiként vagy harcosaiként tekintenek magukra. Az Al-Salam pedig alapvetően békét jelent, amit a hatóságok viccesnek találnak, mivel szerintük a bandát sok mindennel lehet jellemezni, de békességgel nem. Libanoni klánokkal például többször kerültek már összetűzésbe fegyverkereskedelem miatt.A hatóságok ezért is látták úgy, hogy jobb, ha kommandósokat vetnek be a razzia során.

Rejtélyes iraki kapcsolatok

Az Al-Salam 313 tagjai egyébként korábban jó kapcsolatot ápoltak Szaddám Huszein diktátorral és annak személyi testőrségével. Sajtóinformációk szerint a mostani iraki vezetéssel is szorosan együttműködnek. Érdekes azonban, hogy a német hatóságok a mai napig nem tudják, hogy az iraki banda tagjai tulajdonképpen mit akarnak Németországban, feltehetően ezért is történtek a rajtaütésszerű razziák.Az ügyészség azt reméli, hogy a lefoglalt dokumentumok, számítógépek és egyéb eszközök világosabbá teszik majd, hogy mi az Al-Salam 313 vezetőinek a célja.

Forrás: Ripost

Fotó: AFP

Hasonló hírek

Videóüzenetben fenyegette meg a ISIS-t a világ legnagyobb hacker szervezete! + VIDEÓ!

Mazsi

Orosz újságírókat lőttek le a Közép-afrikai Köztársaságban

Géza

Holland szélsőjobb vezére: Fantasztikus lenne együtt dolgozni Orbánnal

Géza