Főoldal » 50 ezer terroristával végeztek az amerikaiak
Külföld

50 ezer terroristával végeztek az amerikaiak

Egyre ke­ve­sebb har­cosa marad az Isz­lám Ál­lam­nak – a ve­szély vi­szont még min­dig óri­ási.

Egy amerikai katonai vezető becslése szerint két év alatt az amerikai vezetésű koalíció 50 ezer dzsihádistával végzett Szíriában és Irakban. A terrorszervezet azonban még mindig könnyen pótolja elesett harcosait, még akkor is, ha egyre kevesebb utaznak Szíriába azért, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzanak.

50 ezer terroristával végeztek az amerikaiak
Fotó: Europress / Haidar Maohammed – AFP

A vezető szerint fokozni kéne a légicsapásokat az Iszlám Állam bázisainál, de hozzátette, hogy ez azzal a veszéllyel jár, hogy sok civil is meghal a bombázásokban.

Az Iszlám Állam 2014-es területéhez képest jelentősen összezsugorodott. Jelenleg Oroszország, Törökország, valamint az iraki, szíriai és kurd csapatok támadják, az amerikai vezetésű koalíció pedig légi támogatást nyújt az akciókban. Az iraki bázis, Moszul lassan két hónapja ostrom alatt van, és hamarosan a kalifátus fővárosát, a szíriai Rakkát is körbeveszik a csapatok.

A terrorszervezet viszont úgy reagál a helyi támadásokra, hogy egyre több terroristáját küldi Európába és az Amerikai Egyesült Államokba, ahol bármikor vérfürdőt rendezhetnek.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Észak-Korea áll a zsarolóvírus mögött

Mazsi

Turistát szúrt halálra a spanyol bika

info

Tízezer menekült jön Líbiából Európába jövőre

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------