Image default
Tudástár - minden érdekesség

50 ezer éves oroszlánkölyökre bukkantak

Egy barlangi oroszlánkölyök szinte tökéletesen megmaradt tetemére bukkantak Szibériában, Jakutföldön.

A kölyök nagyjából egy hónapos lehetett, amikor elpusztult, ugyanis még ahhoz is túl fiatal volt, hogy kinyissa a szemét – idézte Valerij Plotnyikov orosz tudóst a Siberian Times című napilap honlapja.

A kutatók a Szpartak nevet adták a barlangi oroszlán kölyöknek, amelyről azt feltételezik, hogy testvére lehet a tavaly megtalált hasonló leletnek, mely a Borisz nevet kapta. – írja a HVG.

Szpartak tetemére néhány héttel ezelőtt bukkantak rá a kutatók egy nyári feltárás idején.

“A lágy szövetek, a bundája és hosszú farka teljesen érintetlen. Feltételezések szerint fiú- vagy lánytestvére lehet a nagyon közeli helyszínen tavaly talált leletnek” – mondta Plotnyikov.

Ami igazán elképesztő, hogy mind Borisz, mind pedig Szpartak tetemét tökéletes állapotban őrizte meg a szibériai örök fagy. Ezt pedig már csak azért is hatalmas felfedezés, mert Albert Protopopov kutató szerint, ezek a leletek növelik annak a reményét, hogy idővel kihalt fajokat klónozással újra életre keltsenek.

First pictures of newly-discovered 50,000 year old cave lion cub found perfectly preserved in permafrost. Baby – around…

Közzétette: The Siberian Times – 2018. szeptember 12., szerda

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Illusztráció: Pexels

Hasonló hírek

Műanyaghulladékot mutattak ki az Atlanti-óceánban élő halak gyomrában

Géza

Pánik az űrhivatalnál: Már az arab csillagászok is furcsa dolgokat videóznak! – VIDEÓ

Mazsi

EZ MÁR HÁBORÚ? MEGSZÓLAL A SZAKÉRTŐ – HANGANYAG

Edit