Hirmagazin.eu
Főoldal » 5 tipp, hogy ne verjenek át, ha visszaviszel egy árut
Életmód hírek

5 tipp, hogy ne verjenek át, ha visszaviszel egy árut

Próbáltál már visszavinni olyan terméket, ami elromlott, nem tetszett vagy nem volt jó a mérete? A Luxus? Álom? blog szerzője elmondja, mire figyelj, hogy ne járj pórul.

5 tipp, hogy ne verjenek át, ha visszaviszel egy árut

 

A Luxus? Álom? blog szerzője összegyűjtött, milyen kifogásokkal tudna lepattintani az üzletben, ha valamit visszavinnél.

Az NFH/Tudatos Vásárlók Egyesülete kisfilmjét és intelmeit tudatosítsd magadban, hisz az üzletek nagyon sokszor csapják be teljesen direkt a vásárlókat. A pénzünk, az időnk pedig nem játék.

Akciós terméket nem cserélünk

A jogszabályok alapján ha egy termék meghibásodik, a kereskedőnek attól függetlenül foglalkoznia kell a fogyasztó panaszával, hogy az le volt-e értékelve, vagy sem. Kivéve, ha a vevő egy olyan hiba miatt reklamál, amiért a termék le volt értékelve, és erről őt az eladó tájékoztatta.

Sok üzletben találsz bokszokban hibás csomagolású terméket például, ezeknél légy tudatában a konkrét hibának, ami miatt mondjuk a kávéfőzőt negyede áron vásároltad meg.

uzlet2

Készpénzt nem adunk vissza, de üzletünkben levásárolhatja

Szinte minden üzletben ezt a választ kapjuk, sőt, több helyütt vásárlási utalványt adnak, amely csak náluk használható fel. A jog szerint viszont minden további nélkül kötelesek visszaadni a készpénzt.

Reklamációt csak három napig fogadunk el

Tudni kell, hogy a jótállás TELJES időtartama alatt reklamálhatunk egy termékkel kapcsolatban.

uzlet3

Csere csak, ha eredeti a csomagolás

 
Néhány üzlet a minőségi kifogás intézését szabálytalanul, a termék eredeti csomagolásához, illetve a doboz meglétéhez kötötte, ezt pedig a jogszabályok szerint nem teheti meg. Ugye, hogy nálad is hegyekben állnak az üres cipős dobozok, mert nem mered őket kidobni, hisz ha valami gond adódik a cipővel, a bolt a doboz nélkül szóba sem áll veled?

Jótállás csak számla/nyugta ellenében

A jótállásból eredő jogaink érvényesítésére a jótállási jegy hivatott. Senkinek semmi köze a számlához, a kereskedő nem követelheti a jótállási jegy mellett a számlát vagy nyugtát is.

forrás: Szeretlekmagyarország

Hasonló hírek

Jelek, hogy tetszünk az egyik barátunknak

Edit

Karácsony díszpolgárnak javasolta Tarlóst és Demszkyt – videó

Géza

Sokan a szívükhöz kaphattak: döbbenetes adatokat láttak az egyik hazai bank ügyfelei a számláikon

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------