Hirmagazin.eu
Főoldal » 5 tanács, hogy baráti kapcsolat alakuljon ki az anyóssal
Életmód hírek

5 tanács, hogy baráti kapcsolat alakuljon ki az anyóssal

Senki számára nem titok, hogy az anyósok és vejük/menyük közt nem mindig felhőtlen a kapcsolat. A szakértők szerint ennek pszichológiai okai lehetnek. A pszichológusok szerint akár vejről akár menyről van szó, az anyós és az illető személy mindig fenyegetve érzi magát a másiktól.

2015-08-19_073113

A legtöbbször azért, mert az anyósok nagyon nehezen viselik, hogy ettől arra fele csak másodikak lesznek gyermekük életében.

Kezeld úgy, mint egy anyát

A szakemberek szerint az anyósok számára a legrosszabb, ha tartózkodva kezelik őket, mint valami rossz anyósokat, nem pedig, mint anyákat. Ha baráti kapcsolatot szeretnél ápolni anyósoddal, hívd fel néha-néha, meg is látogathatod… egy szóval, kezeld őt úgy, mintha a saját anyád lenne.

Légy hálás azért, amit ad

Az anyósok is, mint minden anya a legjobbat szeretné gyereke számára. De valljuk be, sokszor előfordul, hogy elvárásaink túl nagyok… soha ne éreztessük ezt vele, mindig legyünk hálásak mindenért, amit ad, még ha arra soha nem is lesz szükségünk.

Légy családtag

Attól, mert megkaparintottad a szeme fényét, még nem vagy családtag. Vegyél részt aktívan a családi eseményeken, még ha sokszor nincs is kedved hozzá. Ezzel biztosan le tudod majd venni anyósodat a lábáról.
Mondd el neki, hogy mennyire értékeled mindazt, amire tanította

Minden anyós, mint anya, a gyermeke teljesítményére a legbüszkébb. Ezért mondd el neki bátran, hogy mennyire nagyra értékeled mindazt, amire gyerekét megtanította.

Mindig kérd ki a véleményét

Még ha nem is fogadod meg, de kérd ki a véleményét. Ezzel éreztetni tudod vele, hogy ő is fontos, neki is szerepe van a te családod életében. Majd, ha meghallgattad dönts belátásod szerint: megfogadhatod vagy saját belátásod szerint cselekedhetsz.

Forrás: Arany gondolatok

Hasonló hírek

Ezt biztosan nem tudtad az egri bikavérről

Géza

9 last-minute karácsonyi ajándék, amit te is szívesen fogadnál

Géza

Felfoghatatlan: halva született a kisfia, majd nem sokkal utána elvérzett az édesanya és meghalt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------