Image default
Otthon, lakberendezés, kert

5 szuper virágos növény a teraszra, ezek mindent kibírnak

Szeretnéd, hogy erkélyedet egész nyáron illatos virágzuhatag díszítse? Ne a kényes különlegességere gyúrj, mutatjuk a szezon legstrapabíróbb virágait!

A legjobb dolog ezekben a növényekben amellett, hogy varázslatos színpompába öltöztetik az erkélyt vagy teraszt, a napsütéstől kezdve a nyári zivatarokig mindent kibírnak.

Lássuk, melyek ezek az egynyári csodák:

1. Petúnia

5 szuper virágos növény a teraszra, ezek mindent kibírnak
Fotó: 123RF

Igazi örök darab, hiszen már nagyszüleink is vele díszítették a virágosládákat. A felfüggesztésre is alkalmas petúnia igazi változatosságot és vidámságot varázsol maga köré: a sárgától a fehérig, a rózsaszíntől a liláig sokféle színben megtalálható.

2. Verbéna

5 szuper virágos növény a teraszra, ezek mindent kibírnak 1

A verbéna más néven vasfű aprócska virágjait kis csokrokban hajtja ki. Ernyőcske alakjához a rózsaszín és a lila árnyalatai a legelterjedtebbek. Remekül mutat a többi egynyári növénnyel mint például a rozmaring, érdemes őket párosítani.

3. Édesburgonya

5 szuper virágos növény a teraszra, ezek mindent kibírnak 2

Valódi üde frissességet hoz a többiek közé az édesburgonya! A nagyon dekoratív kúszónövényt érdemes vegyesen ültetni egy nagyobb ültetőedénybe, hogy lombos hatása még jobban érvényesüljön.

4. Legyezővirág

5 szuper virágos növény a teraszra, ezek mindent kibírnak 3
Fotó: www.profimedia.hu

A bokrosodó kékes-lilás legyezővirág szintén nem igényel extra törődést. Akasztós virágtartóba vagy virágládába ültetve egész nyáron gyönyörűen virágzik és még a pillangókat is odavonzza. Egy dolgot szeret nagyon: az pedig a napfény, így érdemes olyan helyre tenned, ahol bőségesen éri a nap.

5. Díszcsalán

5 szuper virágos növény a teraszra, ezek mindent kibírnak 4
Fotó: 123RF

A díszcsalán az egyik legközkedveltebb balkonnövény, ugyanis számtalan formában és színben fordul elő, valódi színfoltot varázsolva a teraszra. Vásárlás előtt érdemes megérdeklődni, hogy melyik típusa kedveli a napfényes helyeket és melyek inkább az árnyékosabbakon érzik jól magukat. Szezon végén egy cserépbe átültetve egészen a következő tavaszig a lakás díszei lesznek.

Forrás: Ripost

 

 

Hasonló hírek

5 kedvenc dézsalakónk

Edit

Levágta a gránátalma tetejét, majd csíkokat hasított a héjába! A végeredmény egyszerűen lenyűgöző!

Mazsi

Drágák a kanapék? Így készíts magadnak egyet

Mazsi