Hirmagazin.eu
Főoldal » 5 szuper ötlet! Így lesz mindig profi a konyhakésed!
Gasztronómia, vega

5 szuper ötlet! Így lesz mindig profi a konyhakésed!

5 szu­per tipp, hogy éles ma­rad­jon a kony­ha­kés! Egy jó kés­sel öröm dol­gozni. Mu­tat­juk, ho­gyan kell vele bánni, hogy so­káig hasz­nál­hasd!

Ha már sikerült megszerezned a hőn áhított szuper kést, bánj vele úgy, mint az igazi profik! Hisz a kés éle nemcsak a gyakori, célirányos használattól kopik.

5 szuper ötlet! Így lesz mindig profi a konyhakésed!

Sajnos a gondatlan tisztítás és a helytelen tárolás sem tesz jót neki. Ha nem vigyázol, a kés lelke, vagyis az éle idő előtt tönkremegy! Érdemes odafigyelni, hiszen hihetetlen módon megkönnyíti a konyhai munkát egy jó kés! Mutatjuk a tippeket, melyekkel megóvhatod késeid élét!

1. Felejtsd el a mosogatógépet!

5 szuper ötlet! Így lesz mindig profi a konyhakésed! 1

Késeidet mindenképpen kézzel kell elmosnod, legalábbis ha sokáig szeretnéd használni őket! A mosogatógépben ugyanis leoldódhat róla a védőbevonat, sőt, ami még ennél is rosszabb: rejtett helyeken, illesztéseknél rozsdásodásnak indulhat! Hogy ne járj így, használat után azonnal mosd el késeidet, mégpedig kézzel! Legjobb, ha rögtön szárazra törlöd egy konyharuhával, és mehet is a helyére!

2. Válassz megfelelő vágódeszkát!

5 szuper ötlet! Így lesz mindig profi a konyhakésed! 2

Minél puhább vágófelületen dolgozol, annál jobban kíméled a késeidet!Használj gumi, vagy szilikon deszkát! Ezek a rugalmasabb anyagok ugyanis kimondottan vigyáznak a kés élére. Ha ragaszkodsz a hagyományos fa vágódeszkához, akkor is tehetsz azért, hogy kíméld a késeid élét. Ragassz a deszka aljára kis gumikorongokat, ezek némiképp rugalmassá teszik a felületet, azaz minden egyes vágómozdulatnál tompítják a deszka rideg ellenállását. Ezáltal pedig tovább lesz éles a késed!

5 szuper ötlet! Így lesz mindig profi a konyhakésed! 3

3. Vágj egyenesen!

Soha ne csavard el a késed vágás közben, ez ugyanis elhajlíthatja a pengét!

4. Mindig válaszd a megfelelő eszközt!

Majd minden konyhában lapul legalább egy univerzális kés. De jobb, ha tudod, hogy azt sem használhatod mindenre! A kenyérvágó késsel ne csontozz húst, azt a kést pedig, amivel nagyon jól tudsz szalonnát szeletelni, lehetőleg ne használd diótöréshez.

5 szuper ötlet! Így lesz mindig profi a konyhakésed! 4

5. Tárold a késeket helyesen!

Talán az egyik legfontosabb dologhoz érkeztünk. Mosás és törölgetés után mindig kerüljenek a kések azonnal a helyükre! Erre a legalkalmasabb a fából készült késtároló. Késeidet mindig finoman told be a helyükre, ellenkező esetben az eszköz hegye bánhatja! A mágnescsíkon való tárolás igazán praktikus és kímélő, de ebben az estben is kerüld a durva mozdulatokat!Vigyázat! Ha túl erős a mágnesed, levételkor elferdülhet a penge!

5 szuper ötlet! Így lesz mindig profi a konyhakésed! 5

Ha a fiókban tárolod a késeidet, használj „élvédőt”. Egy papírhüvely nagyon jó szolgálatot tehet, hiszen így nem érintkezik a kés legkényesebb része más fém eszközökkel és nem csorbul ki. No, és te sem szerzel sebesüléseket kotorászás közben!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Mai ebéd: Sonkás palacsinta sütőben sütve

Géza

Fehérjés rizskoch, a sportolók nagy kedvence

Edit

Felejtsd el a kakaós csigát, ilyen finomat még nem ettél!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------