Hirmagazin.eu
Kirándulás, utazás itthon

5 mesés hely Magyarországon a hosszú hétvégére

Még mindig tart az őszi jó idő, így érdemes kimozdulni legalább egyszer a négy nap alatt. Összgyűjtöttük Magyarország legszebb és legizgalmasabb helyeit.

1. Bikal – Reneszánsz falu

5 mesés hely Magyarországon a hosszú hétvégére
Fotó: MTI

Magyarország középkori mesebirodalmába csöppenhetünk, ha most ősszel Bikalra látogatunk. Az élménybirtok egyedüli módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: színészek, lovasok és íjászok, madarászok, mesterek közreműködésével. Egy igazi időutazásban lehet részünk, ahol valósággal megelevenedik a történelem.

2. Tapolca – Tavasbarlang

5 mesés hely Magyarországon a hosszú hétvégére 1
Fotó: MTI

A Magyarországon egyedülálló barlang nagy részét csónakban ülve járhatjuk végig. A tavasbarlang nem látványos cseppköveiről híres, hanem a rendkívül hangulatos föld alatti csónakázásáról. A 180 méter hosszú barlang minden szegletében izgalmas látványban lesz részünk, rendkívül hangulatos kikapcsolódás. Lehetőség van a fogadóépületben megismernünk egy interaktív kiállításon a barlangok izgalmas világát.

3. Bokodi-tó

5 mesés hely Magyarországon a hosszú hétvégére 2
Fotó: MTI

Sokan nem hallottak még hazánk egyik rejtett kincséről, a magyar lagúnákról, a Vértes lábánál fekvő, Oroszlányhoz közel fekvő Bokodi-tóról. A tó felett néhány évtizede kiépített úszó falu csodájára jár a fél világ. Az látvány azonnal kedvet ad a látogatóknak, hogy a faléceken, a cölöpökön álló viskókhoz elsétáljanak, romantikus képeket készítsenek. A tó soha nem fagy be, így a horgászok Mekkájának is tartják. Bokodtól 8 km-re található egy régi bencés apátság és a vértesszentkereszti apátság romja is.

4. Ócsa – Premontrei kolostor

5 mesés hely Magyarországon a hosszú hétvégére 3
Fotó: MTI

A Budapesttől délre 30 km-re fekvő kis, falusias jellegű városban, Ócsán találjuk Magyarország egyetlen háromhajós, kereszthajós, tornyos, román kori bazilikáját. Az Öregfalu közepén álló, XIII. század elején épült premontrei bazilika románkori építészetünk egyik legszebb erődtemploma. A templom belsejében található freskók egy része arra utal, hogy az apátságot Árpád-házi király alapíthatta. Ezt a feltételezést erősíti az a tény is. hogy Ócsa térsége az Árpád-korban királyi birtok volt. Érdemes ezt a csodás helyet is meglátogatunk.

5. Aggtelek – Baradla barlang

5 mesés hely Magyarországon a hosszú hétvégére 4
Fotó: MTI

világörökség részét képező felszín alatti barlangrendszer legjelentősebb képviselője hazánkban a 25 km hosszú Baradla-Domica barlangrendszer. Látogassuk meg a legismertebb részeit bemutató 1 km-es kiépített szakaszát. A túra során egy olyan világ tárul elénk, melyet az ősember is már felfedezett néhány ezer évvel ezelőtt. A barlang az elődök emlékeit őrzi, de különlegessége abban is rejlik, hogy a képződmények: függő-, álló cseppkövek, cseppkőoszlopok sokasága megmozgatja a gyerekek és a felnőttek fantáziáját is.

Forrás: Ripost

Fotó: MTI

 

Hasonló hírek

“Nem nőhet nagyra az a fa, melynek gyökerei nem elég erősek.”

info

Nemzetközi egészségturisztikai szakvásár lesz októberben Hévízen

info

Budapesti látnivalók, amit minden turistának látnia kellene!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------